Vad Markus gjort med Vårkursen

Både Jonas och jag är ju lärare på Gotlands Folkhögskola på Allmänna linjen. Allmänna linjen motsvarar grundskolan och gymnasiet, man går in på den nivå man behöver. Många har frågat oss varför Allmänna linjen finns när det finns grundskola, gymnasium och Kom Vux. För oss som jobbar på Allmänna linjen är det självklart. Folkhögskolan har en annan pedagogik. Det går ut mycket på att man lär sig tillsammans, i sin egen takt. Gruppen är viktig och deltagaren är viktig för gruppen.

Många av våra elever har kanske en gammal gymnasieutbildning och behöver tanka lite självförtroende och datakunskap för att våga gå vidare ill högre studier. Andra kanske har en bristfällig skolgång bakom sig. Det kan bero på allt möjligt. Kanske har man börjat jobba direkt efter grundskolan och nu 20 år senare vill man förkovra sig. Eller så blev man förälder tidigt och har inte haft tid för studier förrän nu då barnen blivit äldre. Eller så behöver man läsa in nåt ämne. Ja, det finns lika många anledningar att gå på Folkhögskola som det finns deltagare.  

 I år har Folkan ett alldeles fantastisk  gäng som går vårkursen på Allmänna linjen. Vår kompis Markus har musik med dem.

Ni vet våra vänner Marie och Markus som är musiklärare på Folkan och även våra grannar. Här har vi julölsprovning i vårt kök.

Markus förekommer ju i lite olika skepnader här på Mejl från gårdenbloggen. 

Som mekaniker.

Som fåraherde.

Och som riksspeleman. Både Marie och Markus är riksspelemän.

Men nu har Markus gjort ett fantastiskt jobb med vårkursen i musik. Det är vårkursarna själva som lagt ut på you tube. Klassföreståndare på vårkursen är Mona Dubrehed. Jonas har matte, naturkunskap och kanske nåt mer. Lyssna och se på vårkursens musik HÄR! Man blir ju alldeles tårögd.

/ Mien

8 Responses to “Vad Markus gjort med Vårkursen”

 1. Ingrid Says:

  Jättefint!!

 2. Åsa! Says:

  Folkan är bra för många människor. Jag har hört så mycket gott utav de som studerat hos er, hur de växt, fått livsglädje, självförtroende och hopp om livet!

 3. Jenny Says:

  Hm, mycket möjligt - på Wikipedia anges att han bl.a. är skådespelare - men föga troligt. Kan den du tänker på vara Niels Jensen tro?

 4. Eva i Västervik Says:

  Länken funkade inte just nu, men jag hittade Ditt Mail från gården vid mitt surfande - BRA! Jag minns hur upprörda/ledsna/oroade Ni var, och att vi pratad kring mognad….. Vad var det vi sa;) Hälsa killen i fråga från oss!

 5. Aurora Says:

  What’s up, yeah this piece of writing is truly fastidious and I have learned lot of things from it about blogging.

  thanks.

 6. http://www.asianladyboysxxx.com/cgi-bin/topsites/out.cgi?id=lbforum&url=https://www.metroguiltypleasures.com/metro/charles-oakley-continues-in-basketball-coaching-brookwood-camps-in-ny/ Says:

  My relatives every time say that I am killing my time here at net, except I
  know I am getting experience all the time by reading such good articles.

 7. www.fotobug.net Says:

  Quality content is the key to attract the people to go to see the web page, that’s what
  this site is providing.

 8. Valeria Says:

  Hmm it looks like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for newbie blog writers?

  I’d genuinely appreciate it.

Leave a Reply