Behöver inte köpa dill

Jag har non blogginspiration ikväll då jag ska ha min första släpvagnskörlektion imorgon klockan åtta! Jag tänker bara på det. Hur jag inte kommer att klara av att fickparkera ett släp. Hur jag kommer att skämma ut mig själv. Nu kan jag backa rakt bakåt. Men det räcker ju liksom inte….

Vår kvällsmat. Så svårt att hitta på nåt gott som inte är för “starchi” efter simningen. Det fick bli nötfärs som jag kryddade med curry, vitlök, och gurkmeja och rullade till något slags korvliknande skapelser. Till det blev det tzatziki och blomkål från igår. Gott tyckte barnen.

 

När jag letade efter gurkmeja insåg jag att vi inte behöver köpa dill.

Henning har köpt något slags plastiga ark på ICA som han och syrran pysslar med nu. De gör giraffer på savannen. Jag hävdar att giraffer har horn. Henning säger att de inte har horn. Jonas, den mesen, säger att det nog finns giraffer med horn och giraffer utan horn.

/ Mien

4 Responses to “Behöver inte köpa dill”

 1. Hanna Says:

  Arken ser jätteroliga ut. Vendla verkar göra en mycket fin giraff. Är det inte dags för påskpysselsnart?

 2. Veronica Says:

  Vad kommer all dill ifrån?
  Jag har aldrig sett så mycket dill på en kryddhylla någonsin?
  Vad var tanken, att ni skulle grava en hel lax någon jul/midsommar eller vad? Gör det till påsk innan den blir för gammal Mien!

 3. Veronica Says:

  Btw, Giraffer HAR horn. Du måste lära Henning att Googla mien.

  Sök på orden “Giraff, bild” och voila, hundra bilder på giraffer med horn (till och med gosedjursgirafferna har horn, hallå!)

  På Wikipedia står det så här:
  “På huvudet hos bägge könen sitter två tappformiga horn. I sällsynta fall växer ytterligare ett hornpar bakom dessa horn. Några giraffer har en knöl mellan ögonen som är likadant uppbyggd som hornen.”

  Ergo, de har minst två horn, ibland fyra, och ibland dessutom en knöl i pannan som en enhörning.

 4. Daniel Says:

  :-) verkar som ni gillar dill, eller inte.

Leave a Reply