Öron, vapen och toarullsdjur

Besöket hos öronspecialisten i fredags var intressant.

Emrik har inga större problem med öronen just nu men han fick hänga på ändå. När man simmar så är det vanligt med smuts i öronen så läkaren gjorde rent dem i förebyggande syfte och skrev ut droppar. Sen var det min tur. Inga bilder på det. 

- Men, det var det värsta jag sett! sa läkaren när han tittade in i mitt bra öra. Och i mitt dåliga öra…..där hittade han en bit bomullstamponad som förmodligen suttit där sedan många månader tillbaka då jag fick ett spritomslag instoppat. Och runt den gamla, illaluktande bomullstussen var det varigt, sårigt och infekterat. Det gjorde väldigt ont att rensa upp den där röran kan jag säga! Snor och tårar rann. Det är alltså inte konstigt att jag inte hört någonting för jag har gått runt med en propp i örat som de på VC inte sett fastän de varit där och grävt många gånger. Ja, ja. Nu har jag fått medicin och det känns mycket bättre.

Nu till något trevligare.

Det har varit hockeyavslutning för Sudrets HC.

Vår lille spelare, med de stora handskarna, ser ni i mitten. Nu tar de bort isen i ishallen och den här skridskosäsongen är över. Betyder det att det är vår nu?

Och i fredags fick min lilla bil sällskap av en precis lika dan bil. Vem kan det vara som var på besök?

Jo, det var ju Sundblads som hittat till Hablingbo. Vendla hade eget program den här kvällen så Emrik var vidtalad att underhålla Sundblads flickor. Han planerade att spela Den försvunna diamanten med dem. Men. Till flickornas pacifist-morsas förskräckelse så ville flickorna bara leka med…

…våra grabbars vapen.

Jag minns inte riktigt vad pacifisten tyckte om det. Kan bero på att hon och jag hällde i oss en ansenlig mängd rödvin. Vi hade i alla fall väldigt trevligt.

Här äter vi mat. Vi ser ut att bjuda på broccoli. Något mer var det väl också. Anette skär lille Vendels mat.

Henning imponerade med sin toarullssamling som han fått av mommo.

Sedan skapade han och flickorna Sundblad fina toarullsdjur.

Nu väntar en ny arbetsvecka med mycket skoj. Bland annat teater på onsdag. Jonas och Henning var på barnteater i lördags men det får jag berätta mer om ikväll.

/ Mien

5 Responses to “Öron, vapen och toarullsdjur”

 1. Ingrid Says:

  Vilken tur att du fick hjälp med dina öron. Det där lät verkligen väldigt otäckt!!

 2. Elisabet Says:

  Man tror inte det är sant att en VC kan missa det du kallade tamponad. Har de tittat undrar man. Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Tur att du fick hjälp med det. Sedan en rent teknisk pysselfråga. Har barnen ritat giraffmönstret själva eller finns det att köpa? Ser så proffsigt ut. Duktig lilleman som vanligt.

 3. Åsa! Says:

  Vilken lättnad det måste ha varit att få reda på vad som var fel med örat. Men att de missat det på Hemse!!! Jag säger ingenting… Men tänker desto mer…

 4. Anna-Stina Says:

  Fråga Henning om jag kan få beställa en giraff till rimlig kostnad!

 5. Mien Says:

  Ingrid;
  Det är så härligt att höra igen!

  Elisabet;
  På ICA i Hemse rear de ut paket med gummiark för 10 kr. Ett av arken i förpackningen är giraffärgat. Så prickarna är fusk men bidrar till väldig inspiration.

  Åsa;
  Man måste stå på sig då man känner att något är fel. Så är det väl bara.

  Stina;
  beställningen är inlagd!
  / Mien

Leave a Reply