Lång väntan

Färdtjänst. Frikort i vården. Nej, jag gillar verkligen inte den här situationen. Igår var jag först på röntgen och de tog några bilder på handen. Det gick bra. Fick vänta kanske 20 minuter. Sedan skulle jag till ortopeden. Jag hade tid där kvart i tre. Fem fick jag komma in. Jag fick vänta i över två timmar!

Brottet i handleden ligger inte riktigt bra. Benen ligger lite omlott. Även om det är inom rimlighetens gräns vill de operera handen. Jag vill inte. Varje gång jag gör något ingrepp i min kropp blir jag jättesjuk. Om det finns en tusendels risk för någon biverkning så får jag den. Som när jag gjorde en vanlig simpel lumbalpunktion för de misstänkte att jag hade borrelia. Det är ju ett löjligt enkelt ingrepp. Men för några få promille kan det orsaka besvär. Det gjorde det på mig. Nålsticket i ryggen gick inte ihop utan lumbalvätska sipprade ut vilket fick till följd att trycket i hjärnan blev nåt knas med. Så fort jag stod upp fick jag så ont i huvudet så att jag kräktes. Jag förstod naturligtvis inte det här utan trodde det var vanlig migrän. Så jag åkte iväg till Oslo för att delta i en språkkurs i norska som jag fått ett stipendium till. Ja, det blev ju inte så bra. Fick åka hem, liggande, ganska fort igen. I fem veckor låg jag med den där skiten. Jag kan räkna upp flera sådana här biverkningar, eller vad man ska kalla det för, som jag drabbats av efter olika behandlingar.

Sedan så har jag dessutom förhöjd risk att få blodpropp och det brukar komma just vid operationer. Så operation, nej. Nu har jag fått respit till nästa måndag. Ser brottet ut som idag låter de det vara. Men har det rört på sig blir det operation. Snyft.

Fick vänta över en timme på färdtjänstbilen för att komma hem till Hablingbo igen.

Nu ska jag knöla in mig i duschen och sedan ta Jonas färdtjänst till jobbet. Nej, man blir inte sjukskriven för att man brutit höger handled. Hela väntrummet på ortopeden var fullt med damer som brutit handleden. Men jag var den enda som inte var pensionär.

Här är en bild från helgen då Jonas bror Mattias var här och hjälpte till med lamm och stängsel. Sedan fikade vi ute. Lite rörigt då jag inte fått ut trädgårdsmöblerna ännu med det gick ändå.

Stort tack också till mamma som hjälpt oss jättemycket. Med att tvätta, ta hand om Henning och ta hand om tre napplamm. Ovärderlig hjälp!

/ Mien

10 Responses to “Lång väntan”

 1. Ingrid Says:

  Jag håller tummarna för att du ska slippa operation!!

 2. Åsa! Says:

  Jag håller min tummar också, må det hjälpa! :)

 3. admin Says:

  Ingrid;
  Tack! Jag vill verkligen inte….

  Åsa;
  Tack! Så svårt att hålla armen stilla nu i lamningen. Suck.
  / mien

 4. Sprawdz Says:

  Wow. Great to find a post with such a clear mesgesa! Best regards

 5. Geraldo Says:

  Howdy are using Wordpress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying
  to get started and create my own. Do you need any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 6. Ruby Says:

  I blog often and I really appreciate your content. The article has really peaked my interest.

  I’m going to book mark your blog and keep checking for new details about once per
  week. I subscribed to your RSS feed as well.

 7. Brookwood Camps Says:

  Peculiar article, exactly what I needed.

 8. Warren Says:

  Hey there, You have done an incredible job. I will definitely digg it
  and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this site.

 9. Magaret Says:

  Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.

  I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate
  if you continue this in future. Numerous people will be benefited
  from your writing. Cheers!

 10. Novella Says:

  Hello to all, the contents existing at this site are really awesome for people experience, well,
  keep up the nice work fellows.

Leave a Reply