Färdtjänst och Fårskötsel

Nu kommer snart färdtjänsten och hämtar mig för jag ska till ortopeden. Suck, inte så kul. Jag längtar efter att vakna en morgon utan att ha jätteont i handleden. Jag längtar efter att slippa knäppa BH:n med vänsterhanden. Jag längtar efter att kunna duscha, laga mat plocka i diskmaskinen med två händer. Jag längtar efter att köra bil. Jag längtar!

I taxin ska jag läsa Fårskötsel. De har ett temanummer som handlar om den dåliga lönsamheten för fårbönder. Riktigt dyster läsning. Svenska fårbönder har den högsta produktionskostnaden i Europa. Men vi har de lägsta avräkningspriserna! Alltså, i alla andra länder i Europa får fårbönderna mer betalt för lammköttet än vad de får i Sverige. De franska bönderna får nästan dubbelt så mycket betalt jämfört med de svenska.  Spanien, Irland, Storbritannien, Tyskland, alla har de betydligt högre avräkningspriser. Är inte det konstigt?

/ Mien

3 Responses to “Färdtjänst och Fårskötsel”

 1. Ingrid Says:

  Jag håller tummarna för att de är snälla mot dig på ortopeden!

 2. Åsa! Says:

  Det är mycket konstigt. Hoppas det går bra i staden!

 3. admin Says:

  Ingrid;
  Tack! De tummarna behövs!

  Åsa;
  Ett konstigt ämne jag ska återkomma till.

  / Mien

Leave a Reply