Fiskarna och kalken

Jag har armen i gips. Högerarmen, som är min viktigaste arm. Och vi är mitt i lamningen. Och det är jättestökigt här. Värre än vanligt.

Vad gör jag då? Jo, jag tänker att långfredagen i Hablingbo kan man inte göra något klokt av ändå. För då ska det vara stilla och frid. Ingen traktorkörning. Ingen motorsågning. Ingen räfsning whatsoever. På långfredagen ska man bara vara. Så då tänker jag att jag ska vara med mina barndomsvänner som vi aldrig hinner vara med.  Således kommer  det 13 personer på middag ( till klockan tolv!) på fredag. En mer än Jesu lärjungar.

Vad ska vi äta?

Vad ska vi dricka?

Var ska vi sitta?

Jag får be Hemmansägaren dela på fiskarna vi har i frysen. Och sedan får väl kalken gå runt. Till barnen får vi fixa nåt annat.

- Vad ska vi ta med? frågar våra vänner.

Ta med pengar säger jag! Då kan vi gå och fika på Hablingbo Café som har öppet. Och i alla fall göra något klokt.

Det ska bli så kul!

/ Mien

8 Responses to “Fiskarna och kalken”

 1. Ingrid Says:

  Du är bra duktig Mien som orkar ordna påskkalas mitt i allt motigt!

 2. Elisabet Says:

  Det var som sjutton…café i Hablingbo! Min nyfikenhet förde mig till en hemsida med alla begivenheter i socknen. Och den var välfylld! Tja, vem vet, vi kanske hamnar på caféet längre fram i vår när min syförening ska ut på Gotlandsgalej! Ett gäng på 13 personer ska göra Gotland. Lite gubbar får följa med. Tips emottages gärna. Ska göra Sudret en av dagarna.

 3. Hanna Says:

  Lycka till. det blir nog jättekul.

 4. Annika Says:

  Det låter som att det kan blir en skön långfredagsdag. Här tar vi det lungt och njuter av solen!

 5. Randi Says:

  Thanks very interesting blog!

 6. Mitch Says:

  We are a bunch of volunteers and opening a brand new
  scheme in our community. Your website provided us with helpful information to work on.
  You have performed a formidable job and our entire community can be grateful to you.

 7. Marisol Says:

  Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that
  I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway
  I will be subscribing to your feeds and even I achievement you
  access consistently rapidly.

 8. Berniece Says:

  Right now it appears like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

Leave a Reply