Nämnd i Nämnaren

Jag tyckte det var lite synd att Jonas i sin ledare inte skrev att den var ett svar till Eva Bofride och Malin Dahlströms tidigare ledare. Det hade varit intressant om de gett svar. Men Jonas är så mån om att pressa in så mycket som möjligt på sina 3000 tecken så sånt där prat om att texten är en replik det får han helt enkelt inte plats med. Jag fick ändå hjälpa honom att städa i texten. Ett stycke med några italienska bokhållare på 1300-talet fick stryka på foten och då utbrast han besviket:

- Men åhhh, så synd!

 I dag svarar Malin Dahlström folkpartisten Johan Malmros som också gett sig in i mattedebatten. Man hittar svaret på GT:s ledarsida.

Jag blev i alla fall stolt då man kan läsa ett utdrag ur Jonas ledare på Nämnarens hemsida, klicka på länken och gå sedan in på NCM i högermarginalen och sedan på aktuellt. NCM står för Nationellt Centrum för Matematikutbildning, Göteborgs Universitet, och de ger ut tidskriften Nämnaren vars syften och mål är att:

” Med Nämnaren vill vi stödja och medverka till en förbättrad matematikutbildning inom förskolan, grundskolan, gymnasieskolan, vuxenutbildningen och lärarutbildningen genom att utveckla, publicera och kommentera beskrivningar och resultat från lärares beprövade erfarenhet.
att följa och rapportera om utredningar och studier av utbildning i matematik i Sverige och internationellt.
att medverka i diskussionen om språk och förhållningssätt till kunskapsutveckling bland alla som arbetar med matematikutbildning.”

Och där var då Jonas citerad.

/ Mien

Leave a Reply