Aftonbladets fördomsfulla trams

För någon vecka sedan hade Aftonbladet ett test, Se vem som är mest bonde, som man kunde göra på deras nättidning, klicka HÄR! för att komma till testet och scrolla ner lite.

Man kan säkert skriva spaltmeter om det där testet men jag nöjer med mig att skriva att jag blir oerhört provocerad av det. Något mer fördomsfullt var det länge sedan jag såg.

Professor Jonas hade säkert haft värsta historiska utläggningen om varför det idag inte är roligt med den här sortens humor längre men det reder jag inte ut. Ni får bara tro mig, det är inte ett dugg roligt alls.

Jonas undrar vad det finns för logik i att behöva välja mellan att gå på logdans och gayklubb. Betyder det i så fall att alla som är innerstadsbor bara har att välja på att gå på gayklubb? Och att lantisar inte går på gayklubb utan på logdans? Och för att gå vidare i testet, är det bara innerstadsbor som använder iPad? Om de på Aftonbladet som gjort testet låter göra sig till talesmän för innerstadsbefolkningen så är det ju ren rasism man ägnar sig åt. Det är rasism åt båda hållen. Rent osmakligt är det. Jonas låter dessutom hälsa att en modern traktor idag är betydligt mer avancerad än en kaffelattemaskin.

Man kan ju fråga sig om Aftonbladet kommer att göra en uppföljare av Se vem som är mest bonde. Får vi kanske i veckan kunna delta i testet Se vem som är mest läkare eller Se vem som är mest Art director? Skulle inte tro det.

/ Mien

4 Responses to “Aftonbladets fördomsfulla trams”

 1. Anna Boklund Says:

  Stort tack för intressant läsning

 2. Shelby Says:

  I’m gone to inform my little brother, that he should also pay a visit this weblog on regular basis to obtain updated from newest information.

 3. 1077.co Says:

  I have read a few good stuff here. Certainly value bookmarking
  for revisiting. I wonder how so much attempt you place to make such a
  wonderful informative site.

 4. Mejl från Gården Says:

  Florencio Malphurs…

  I found a great……

Leave a Reply