Ovrira på Hemse

I gamla gummifabriken på Hemse har de öppnat en ny restaurang, Ovrira. Det är kanske inte ett ställe med de klurigaste kulinariska rätterna och med den flådigaste inredningen men satsningen är oerhört ambitiös. De har en lång meny med två olika dagens varje dag för 50 / 60 kr inklusive salladsbuffé, dryck och kaffe. De har också matlåda varje dag mellan 11:00- 22:00 för 40 kr inklusive dryck. Förutom snabbmat så kan man varje dag beställa kåldolmar, kroppkakor, strömming, laxkotletter, grekiska färsbiffar, fläskfilé för att bara välja något från den långa menyn.

Barnen efter simningen i lördags.

Jag efter långpromenad i lördags.

Vi har sagt till barnen att de gärna kan gå till Ovrira och äta de dagar då skolmaten inte fyller sin funktion. Två dagar i veckan går barnen direkt från skolan till simningen och då är det ju bättre med lagad mat än att köpa en risifrutti på Konsum. Jag ska själv försöka bli bättre på att gynna näringsställena på samhället och försöka masa mig iväg på lunchen någon dag i veckan för att äta ute!

/ Mien

5 Responses to “Ovrira på Hemse”

 1. Ingrid Says:

  Tack för det tipset!

 2. Anders H Says:

  Jag vill varna för deras pizzor. Pizzabotten hade en konsistens som ett mjukt tunnbröd som legat några dagar, smuligt m.a.o. Hade barnen någon åsikt om pizzorna?

 3. admin Says:

  Ingrid;
  Helt ok lunch!

  Anders;
  För det första, finns det någon pizzeria i världen som du tycker har lyckats med pizzabottnarna? Du är ju lite kräsen med just pizzabottnar. Jag frågade barnen vad de tyckte och Vendla sa att hennes pizza var helt ok. Emrik beställde som alltid en calzone, han tyckte den var stor och god. Hans problem är alltid annars att han tycker pizzeriorna gör för små calzone. Henning svarade att han inte tyckte om getingen som cirkulerade runt hans pizza.
  / Mien

 4. Markus Says:

  Visst är det trevligt med ett nytt pizzaalternativ på Hemse, men nog finns det en del övrigt att önska… En calzone skall vara genomvarm, salladsbuffe’n består av pizzasallad, ananas, och ost samt rhode island och vitlöksdressing (med hår i). Hur dom tänkt att man skall kombinera detta är ett mysterium. Priserna på i synnerhet lunchen är jättebra, men vill man ha en riktigt god pizza i Hemse får man nog än så länge baka den själv…

 5. admin Says:

  Markus;
  Hm, hår i dressingen?
  / Mien

Leave a Reply