Face?

Jag är nog snart den sista i universum som inte är med i facebook. Folk kommenterar det rätt ofta:

- Och du är inte med i facebook?

Jag vet inte riktigt varför jag är rädd för att gå med. En del säger att det är bra att vara med så att man har koll på sina barn och elever.

Är det självklart att man ska ha koll på barnen på F?

Ska man bli vän med sina elever på F?

Ska man bli vän med sina läsare på F?

Vem ska man vara vän med på F?

Kommer jag att sitta ännu mer vid datorn än vad jag gör nu om jag går med i F?

Vad tycker ni, ska jag gå med?

/ Mien

10 Responses to “Face?”

 1. Ingrid Says:

  Strunta du i det!
  Jag är med i F och tycker att det är rena skräpet. Jag håller så bra kontakt med de jag vill vara vän med på annat sätt än via F.
  Ha en fin helg!

 2. Annelie Says:

  Jag är också på fejjan men inte så aktiv privat. Har företaget där, det är nästan ett måste för att nå ut till sina kunder idag. Har man en smartphone så finns det stora möjligheter, då behöver du inte datorn. Mycket ytlig nonsens-kommunikation och ganska roligt också, man får bestämma sig vad man ska ha den till. Men du får inte sluta blogga Mien det vore jättetråkigt!!

 3. Hanna Says:

  Eftersom jag aldrig hinner ringa till vänner längre så uppskattar jag lite information om dem via facebook där jag kan välja när jag vill läsa och hålla kontakt. Visst är det mycket ytlig nonenskommunikation men det tar jag gärna om jag mitt i detta kan få kontakt och höra av vissa som jag inte hört av på länge. Jag är inte vän med nuvarande elever, elevers föräldrar eller liknande men en del gamla elever har hört av sig via facebook och det är jätteroligt att följa dem i sina studier idag.

 4. Malin Says:

  Jag gillar Facebook men jag har som regel att aldrig bli vän med mina elever. Facebook är för mig och mitt privatliv. Precis som Hanna tycker jag att det är ett enkelt sätt att hålla kontakt med många som jag inte hinner ringa till. Ska jag vara ärlig, vet jag nu mer om vad Hanna sysslar med än innan facebook. Jag har facebook i min mobil så jag sitter faktiskt mindre vid datorn än förut. När jag fyllde år fick jag ca 50 grattishälsningar via facebook. Det värmde!

 5. Eva i Västervik Says:

  Nej hoppa Du Facebook, det gör jag och jag klarar mej alldeles utmärkt! Vänner tycker jag man kan ha annan kontakt med, ge dom Din Bloggadress, så kan dom hålla koll på Dej och höra av sig när dom känner för det. Du håller väl kontakt med dom på annat sätt?!

 6. Elisabet Says:

  Som lärare rekommenderar jag att ha ett fb konto för bara elever o ev föräldrar men det kanske inte gäller dig som har vuxna elever. Blanda inte jobb och fritid.

  Det tar fruktansvärt mycket tid för jag är så nyfiken vad mina vänner gjort och gör. Men det är bara ytflyt.

  Mina amerikanska släktingar o vänner tycker om att skugga mig och se vad jag gör.

  Koll på barnen kan man få om man ber att få titta in då och då på deras sidor. Inget argument. Mina barn har jag haft koll på utan fb. Men det kan vara bra att ha koll på kamrater.

  Du har ju så fin blogg med personliga vinklar hela tiden så fb skulle kännas tunt med 3 rader om en helg.

 7. Ann/Västerås Says:

  Våga vägra F!

 8. sonja Says:

  Strunta i det ! Så fort man gått med så är mailboxen full med meddelanden. Jag har bara Malin,Hanna och Anita som vänner. Det är nästan så att man skall be om ursäkt till folk som vill bli vän med en och det tycker jag är jobbigt.

 9. Åsa! Says:

  Det som är roligast med fejjan är att jag fått kontakt med gamla vänner från min livliga ungdom, men annars är det mest blaj-blaj…

  Ungarna kan man väl ha koll på ändå hoppas jag ;) Fast Närpolisen skriver mycket bra grejer på F faktiskt…

 10. admin Says:

  Tack alla för era åsikter om F! Det jag kan konstatera är väl att de flesta av er inte tycker att man måste vara med. Men mina systrar tycker att F är bra. Jag avvaktar nog en stund till med att gå med. Jag är rädd för att det blir ytterligare ett måste. Fast Sonja, jag trodde faktiskt att du var vän med Vendla på F? Hon brukar ha koll på dig.
  / Mien

Leave a Reply