Om en vecka!

Hej!

Om en vecka börjar mina specialpedagogiska studier, det ska bli sååå kul! Jag är också lycklig över att jag, för en gångs skull, lyssnade på min käre make och bestämde mig för att studera på helfart. Det hade aldrig funkat att jobba halvtid i skolan och plugga halvtid, ingenting hade man kunnat göra bra då. För, lyssna på det här, fram tills studierna börjar har jag  ett halvtidsvikariat i svenska på Högby. Det innebär att jag har fyra klasser i svenska, tre nior och en åtta, sammanlagt hundra elever. De hundra eleverna är superroliga att ha, jag älskar dem alla redan, och kollegorna är underbara, men….någon halvtid är det inte. För att försörja mig de här veckorna hade jag tänkt ta ut föräldraledigt 2.5 dagar i veckan. Det har inte gått. Jag har undervisning tre fulla dagar och den fjärde har jag suttit och rättat, planerat och ringt. Hur jag än räknar så kan jag inte få in bara 17.5 timmar på schemat, som motsvarar halvtid. Man ska gå på möten, vara bussvakt och ha utvecklingssamtal. Det absolut tidigaste jag hinner hämta på dagis, om jag fuskar och skippar ett möte, är halv tre och då blir det svårt att lyckas få försäkringskassan att gå med på att man är halvt föräldraledig…. 

Kontentan av detta är något jag egentligen redan kände till; det finns ingenting som heter halvtid i skolans värld.

Men det är kul att jobba i skolan!

Mien

4 Responses to “Om en vecka!”

 1. Anna Says:

  Jag tror som din man att det är ett smart val att plugga heltid. Se till att passa på när du får en bit betald för en gångs skull! Bävar själv lite inför mitt halvtidsjobb nu i höst. Det skall ju som sagt inte vara mer än halvtid…
  Lycka till med studierna!
  kram
  Anna

 2. Anonym Says:

  Tack för supporten!
  mien

 3. izismile.com Says:

  I am regular reader, how are you everybody? This paragraph posted at this website is in fact nice.

 4. Annmarie Says:

  I am regular visitor, how are you everybody? This post posted at this
  web page is truly pleasant.

Leave a Reply