Det här gillar en far

Lite tråkigt att jag nästan aldrig har kameran framme längre. Här kommer lite konstiga mobilbilder.

 Storebarnen var ju i Sthlm och simmade i helgen. Då var vi tvungna att ordna lite kul för Lilleman. Först bakade vi chokladkakor. Flera plåtar. En anledning till att jag hatar att baka är för att av de 20 jättestora kakorna vi bakade så har ingen blivit uppäten! I den här familjen äter ingen kakor? Jag kan grädda pannkakor och allt tar slut, jag kan laga mat och det finns inget kvar, men ingen här gillar kaffebröd? Måste vara en generationsgrej?

Men själva bakningen är kul. Här bakar Henning och Elsa pepparkakor i helgen. Henning har sen dekorerat dem med kristyr och bundit i band. I år måste jag ta mig tid och göra ett fint pepparkakshus med barnen.

Jag köpte en ny vinterjacka som jag inte alls trivdes i. Som tur var kunde jag lämna tillbaka den. Den där blå färgen gör mig verkligen blek. Shit vad blek jag är.

Och så har det varit Fars dag. Till Hägsarve kom världens gulligaste farsdagskort. Men vi är så dåliga på att fira sånt där och även om föremålet för kortet blev glad för de gulliga bokstäverna sa han sen när tillverkaren inte hörde på:

- Jag är muslim . Jag firar inte sånt där.

Fast vad har Fars dag med islam att göra?

På Högbyhallen i Hemse däremot firade de Fars dag.

Och enligt deras prognos gillar Far, förutom strumpor,  krig, öl och lastbilar. Måste komma ihåg i maj att ta bilder på morsdagspresenterna. Vad gillar en mor?

/ Mien

7 Responses to “Det här gillar en far”

 1. Ingrid Says:

  Det ska bli spännande att se Högbyhallens åsikt om det!

 2. Mats, kusinen i U-a Says:

  Här slarvas inte med Fars Dag! Mina pojkar vet att bjuda på brunch på nåt mysigt ställe, i år satt vi på Fågelsången i Uppsala, denna gång med respektive, sk Pars Dag…. Min pappa förväntade sig åtminstone ett samtal från var och en av de 4 barnen, vi är ju lite spridda över Sverige. Ringde man på kvällen kunde han säga “I år blev du nr 3…” Jag fick förresten en bok om en försvunnen affärsman, Carl-Erik Björkegren, men skulle ha gillat Högbyhallens utbud oxå…

 3. sonja Says:

  En mor gillar upplevelser såsom picknick, biobiljetter och ett presentkort med “I fortsättningen skall jag hålla ordning på mitt rum och lägga smutstvätten sorterad” t ex. Eller varför inte handla och bjuda mor på tacos eller någon god sallad bara så där spontant !!!.Detsamma gäller väl far kan jag tro.

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Ja, jag håller utkik!

  Mats;
  Oj. Inser nu hur superdåliga firare vi är. Fast vi firar barnens födelsedagar med pompa och ståt!

  Sonja;
  Det var bra förslag.

  / Mien

 5. Anders H Says:

  Mats*

  Jag jobbade ihop med C-E B sonhustru i åtta år.

 6. Javier Says:

  What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge about unexpected feelings.

 7. Lisette Says:

  Outstanding story there. What occurred after?
  Good luck!

Leave a Reply