Blev inte så mycket räfsat idag

Vaknade och tänkte att jag hade en hel dag att ägna åt hemmajobb. Räfsa löv och få i de sista innanfönstren. Jonas tog dessutom simkörningen på morgonen. Började med att prata i telefon, glömt nu med vem. Sedan plockade jag undan och försökte få bort lite tvättkassar i korridoren, det har samlat på sig då tvättmaskinen är trasig! Jonas fick skräck i blicken då jag förklarade för honom att vi inte kan tvätta. Han är annars rätt cool, lamm kan vara på driven, bankkontot kan vara tomt,  men det här fick till och med honom ur balans:

- Vaa!! Men det går ju inte! Vi måste ju kunna tvätta!!!!

Sedan plockade jag lite med diverse, lagade mat till simmarna, gick ut och fodrade djuren i ladugården och fyllde på rent vatten, sopade lite, hämtade på simningen. Lämnade av storebarnen hemma och sa att det fanns mat på spisen, körde till Havdhem till återvinningen, hämtade en säck med skinn på bröderna P, handlade till simtävlingen imorgon, en halv bil, handlade till oss själva, resten av bilen, körde hem. Plockade ur handeln, lagade alternativ mat till Henning som idag tydligen inte gillade fläskkotlett, körde Henning till en kompis. Lastade ur skinnen ur bilen. Ringde Lotta och Lauri  Pappinen som skulle köpa ett skinn till en kompis. Lotta och Lauri kom och vi hade trevligt och tittade på de nyinstallade djuren. Hjälpte Emrik med matteläxan. Körde foder till hästarna. Körde Emrik till konfirmationsläsningen. Kom hem. Jonas ringde och sa att han var på väg hem från ett vedprojekt hos Anders Hjorth i Fröjel och hade två hungriga karlar med sig. Lagade mat till hungriga karlar. Drack kaffe med mätta karlar. Hämtade Henning hos kompis. Lagade mat till Henning. Duschade. Och nu ska vi på hablingbodansen.

Blev inte så mycket räfsat idag.

/ Mien

10 Responses to “Blev inte så mycket räfsat idag”

 1. Hanna Says:

  Det kan man kalla för gott dagsverke iallafall. Det låter lite som min vecka. Jag hade långa att göra listor men när jag kom hem från jobbet hade jag nästan inte betat av några att göra alls trots att jag jobbat som ett djur. Jag gjorde så mycket andra att göra som inte alls fanns på listan :-)

 2. Ingrid Says:

  Jag är inte alls förvånad över att du inte hann med någon lövräfsning!

 3. Elisabet Says:

  På tal om söndrig tvättmaskin. Sånt händer. När vi bodde i radhus och vår var sönder samlade jag tvätt i 5 kassar och gick till 5 snälla grannar o frågade om vi fick tvätta. Självklart blev det ja. Relationslösning.
  Med ert tempo och service till alla är löv en sekundär sak. Lämna löven till maskarna till dess barnen flugit ur boet.

 4. lale Says:

  Ja mycket kan bero, men pajar tvättmaskinen … Då är det allvar !
  Löven kör vi bara över med gräsklipparen (typ mulch) och lämnar resten till maskarna.

 5. Åsa! Says:

  Men gisses människa, hur mycket kan man hinna på en och samma dag?

  Hoppas det gick bra på simtävlingarna idag?!

 6. sonja Says:

  Det går i 120 knyck som vanligt läser jag. Hoppas tvättmaskinen ordnar sig.!
  Kul att du fick sätta ner rumpan och umgås med Lauri och hans fru mitt i allting.

 7. Anna-Stina Says:

  Milde tid! Och ändå orkade du ha kul på dansen!

 8. Anders H Says:

  Jag vill härmed tacka alla tre inblandade karlar, Lasse, Emil och Jonas. Vilka suveräna snubbar. Jonas sätt att hantera en traktor med dysfunktionell grip på, var imponerande.

 9. Emilie Says:

  Hi to every body, it’s my first visit of this website; this weblog carries amazing and truly good stuff designed for readers.

 10. https://slimex365.com/699813 Says:

  Howdy! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.

  Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a extraordinary job!

Leave a Reply