Julbestyr och kaksnappare

Idag har jag varit med då GA-redaktionen åt julbord. Det var så trevligt så. Sedan skulle Klintan, som Jonas kallar henne, Eva Klint, ta en bild på mig och Henrik. Vi skulle skicka den som ett MMS till vår gemensamma sandabarndomsvän Eva som fyller år idag.

Grattis Eva från oss? Henrik ville väldigt gärna att fårfiolen skulle vara med och den blev ju verkligen highlightad, om man säger så. Att Henrik är fotograf på GA syns också ganska tydligt. Att han också är vegetarian syns mindre tydligt.

- Men, men, jag äter fårfiol från Hägsarve!

Grattis Eva från dina favoritkompisar! Mien, Henrik och en fårfiol.

Oj då mamma, nu glömde jag igen att be dem ta en ny bylinebild när jag var inne på redaktionen. Shit the same.

Sedan handlade jag alla julklappar och julmat på mindre än tre timmar. Öster var ett enda kaos av folk och kassar. Jag parkerade på Kajsarn (?) och där fanns inte en bil. Sedan strosade jag i lugn och ro i innerstan i alla fina affärer. Jag var helt själv och fick underbar service av alla expediter.

- Kom in i mellandagarna så syr vi upp sonens jeans åt dig!

- Ta en dricka medan du väntar på att få julklapparna inslagna!

- Säg bara till om du vill ha hjälp med något!

Ett tips från mig om du vill julhandla i lugn och ro är att välja Adelsgatan!

Hemma väntade starkare grejer.

Köket påminde om en NO-sal, men där känner ju sig Jonas hemma. det var brännvin special, rökig whisky, stjärnanis, lönnsirap, citron och apelsin.

Och sedan inträder den långa väntan.

I frysboxen. En infrusen gris och så det som var min julklapp från mamma, gorån.

- Här har det varit kaksnappare i farten! sa Jonas.

/ Mien

8 Responses to “Julbestyr och kaksnappare”

 1. lale Says:

  Jonas, prova med att hälla i ett kuvert saffran i en liten flaska br. spec, eller ännu hellre i en liten Östgöta Sädes färdigt på tre timmar . . .

 2. Ingrid Says:

  Jag upptäckte också vilken lugn och trevlig julshopping man kunde göra i butikerna på Adelsgatan.

  Undrar om innersta´n kommer att dö ut alldeles och bara bli ett stort museum?

 3. Åsa! Says:

  Det är något konstigt med frysar och kakburkar ;) Ha nu en underbar jul! / Kram Åsa

 4. admin Says:

  lale. Saffran i snaps har jag provat för många år sedan. Den lanserades som Snapsen Fårö om jag inte minns fel. Kanske provar jag att göra själv till midsommar. Den snaps som jag blandade fanns som recept i Allt om mats julnummer. Jag har smakat och är väldigt nöjd. Jag gillar citrus och den rökiga smaken värmer i hela bröstkorgen. Jonas

 5. Lindsay Rosenwald Says:

  Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve
  really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 6. out.mywishboard.com Says:

  I got this web site from my friend who shared with me regarding
  this website and at the moment this time I am browsing this web page
  and reading very informative content at this place.

 7. zao-agrokomplex.ru Says:

  Awesome site you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the
  same topics discussed here? I’d really like
  to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest.

  If you have any recommendations, please let me know.
  Thanks a lot!

 8. Ben Says:

  I just could not go away your site before suggesting that I extremely loved the standard information a person provide for your guests?
  Is going to be again often in order to check out new posts

Leave a Reply