Gymnasievalet

I kväll var det information om gymnasievalet inne i stan som finaste Stora syrran och jag åkte in på. Jag (jag!) har haft sån ångest inför det här valet då Stora syrran tidigt har klargjort att hon vill gå i stan och inte i Klinte. Att bo i Hablingbo har sina nackdelar om man vill gå på gymnasiet i stan, man måste flytta! Det funkar inte med buss om man vill ha en dräglig chans att klara både studier och simträning. Men nu har väl beslutet mognat fram lite och jag har kommit över min (min!) separationsångest. Fadern är liksom, vad det verkar som, mer saklig och lyssnar till dotterns önskemål.

Hur som. Vi kom till stan. Stora syrran var hungrig. Hon fick bestämma.

Och då blev det sushi såklart.

Jag gillar det också men kan väl kanske inte riktigt föra mig i restaurangen.

Och sedan kom vi till gymnasieinformationen. Och då gick Stora syrran till teknikprogrammet! Hallå, jag kan ingenting om teknik och matte. Jag kan ingenting om webdesign, CAD och programmering. Jag kommer inte att kunna hjälpa mitt barn överhuvudtaget! Varför kunde hon inte välja något med oregelbundna verb? Med arbetarklasslitteratur?

Men tekniklärarna gav oss ett fint mottagande i alla fall. Det kändes tryggt. Vi får väl se vad hon väljer tillslut.

Lilla barn, hoppas du får en fin gymnasietid.

Det känns i allafall tryggt att hon kommer till en tobaksfri ;) skola. Jag har jobbat på många olika skolor men ingen har då hittills kunnat gå ut med att de är tobaksfria, även om de har haft tobaksförbud.

- Men mamma, läste inte jag i tidningen att de hittat hasch på gymnasiet?

- Men lilla vän, hasch är inte tobak!

Ehhh….

Någon därute som har erfarenhet av teknikprogrammet???

/ Mien

4 Responses to “Gymnasievalet”

 1. sonja Says:

  Lycka till Vendla ! Ta det du är intresserad av så blir det jättebra !

 2. admin Says:

  Mien;
  Det är en del bild och praktiska inslag på teknikprogrammet som hon fastnade för.

 3. www.wootou.com Says:

  I’ve been surfing on-line more than 3 hours
  as of late, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It’s beautiful price sufficient for me. Personally, if all website
  owners and bloggers made just right content material as
  you probably did, the net can be much more helpful than ever before.

 4. Dieter Says:

  This is very interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of
  your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

Leave a Reply