Lyxproblem

Det är så mycket att fundera över nu. Hur det blir med betesmark framöver. Det finns ju gott om betesmark och många vill ha betat men man kan inte längre blunda för lönsamheten. Dieseln är dyr och varje traktortimme kostar 500 kr. Minst. 750 kr med redskap och gubbe höll jag på att skriva men det är ju inte så genus… Min hjärna går varm, det är väl för att jag räknar och räknar och det är inte min hjärna så bra på. Vi står inför nya beslut. Jag försöker se det positivt, förändring kan medföra något gott. Men visst är det lite jobbigt också.

Och så den satans tvättmaskinen, den har nu varit trasig i två veckor, kortslutning. Och det kostar skjortan att laga. Maskinen är bara tre år gammal och jag köpte den dyraste och största de hade, en tiokilosmaskin, för jag ville inte snåla och hamna i den situation jag hamnat i nu?. Men det är väl enormt slitage med alla ladugårdskläder och lammklippningskläder. Vi har snart inget att sätta på oss. Jag har paniktvättat lite kalsingar inne hos Henrik men jag måste ju få igång min egen maskin snart. Hela huset är fullt med smutstvätt.

Det finns glädjeämnen också. Henning läser med enorm energi. Alla barnen är glada. Så egentligen är väl mina problem lyxproblem.

Katterna har mask igen. Varför ska de hålla på att äckla sig med möss? Motvilligt får jag Jonas att hjälpa mig att maska av dem varje morgon, en håller och den andra trycker i dem medicin. Det är jag som håller och jag är alldeles sönderklöst på händerna. I tre dagar ska man hålla på med eländet och veterinären säger att man måste få in medicinen i munnen på dem, det duger inte att smeta på det på tassarna som en del säger. Hur vi än försöker lyckas de spotta ut medicinen över oss, i oss och på oss.

Elof är sur efter avmaskning.

Men man får väl se positivt här också. Jonas och jag kommer i alla fall inte att ha bandmask under överskådlig framtid efter den här kuren…

- Du är snäll du, Henning, som inte tvingar i oss maskmedel, säger Elof.

/ Mien

9 Responses to “Lyxproblem”

 1. Annelie Says:

  Gahh vad jobbigt med trasig tvättmaskin, det skulle vi inte klara nån längre tid. Det här med maskmedel är ingen kul hantering, våra tre avmaskar jag två eller tre gånger per år, det är lika jobbigt varje gång har samma erfarenhet som du, rivna armar och katter som är väldigt misstänksam och sur i flera dagar.
  En kompis till mig fick utskrivet droppar att sätta i nacken på katten, det lät som ett väldigt enkelt men antagligen väldigt giftigt sätt att avmaska på.
  /Annelie

 2. Åsa S Says:

  Det finns bra tabletter på apoteket där man ska ge EN tablett (engångsdos). Mycket bra att trycka ner i halsen. Funkar bra på vår Kisse

 3. admin Says:

  Annelie;
  De där dropparna låter som en dröm! Tack för tipset.

  Åsa S;
  Hur, jag undrar bara hur, trycker man ner en tablett i halsen på en kissekatt?

  / Mien

 4. Daniel L Says:

  Köp Drontal vet, räcker med en tablett så är kissen avmaskad. Vi körde med Axilur tidigare, men med sex katter och tre dar i rad…
  Frugan är en fena på att få motsträviga katter att ta sin medicin. Doppar tabletten i olja, öppnar kattmunnen och lägger in tabletten långt bak, stänger och håller igen munnen samtidigt som hon masserar halsen några gånger. Mitt jobb är att hålla en hand framför framtassarna på de mest motsträviga så att de inte rivs.
  Utan katter skulle man bada i råttor och möss :-)

 5. Åsa S Says:

  Vi använder Milbemax vet och det är engångsdos (tablett) och man lägger den som sagt långt bak på tungan och håller igen munnen. Funkar bra för oss. Rolle påstår att han kan komma och demonstrera…. Det är bara att brotta ner Katten påstår han!
  Axilur är sämre eftersom det är tre dagar i rad. Katten brukar ha en tendens att vara försvunnen en av dagarna…

 6. official statement Says:

  I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and truly enjoyed this blog site. Likely I’m going to bookmark your blog . You really have good article content. Thanks a bunch for sharing your blog.

 7. www.wifihw.cz Says:

  Pretty element of content. I just stumbled upon your web
  site and in accession capital to claim that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing on your feeds or even I achievement
  you get right of entry to persistently fast.

 8. Hunter Says:

  Good day! This is my first comment here so I just
  wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading through your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with
  the same topics? Thanks for your time!

 9. http://ramset.com.au/Document/Url/?url=https://www.metroguiltypleasures.com/metro/charles-oakley-continues-in-basketball-coaching-brookwood-camps-in-ny/ Says:

  I think this is among the most important information for me.
  And i am glad reading your article. But wanna remark on few
  general things, The website style is perfect, the articles is really
  great : D. Good job, cheers

Leave a Reply