Mejl från gården 2012-02-25

 Oj så trött jag blir av att höra dåligt. Jag tror det är för att man anstränger sig hela tiden för att höra vad folk säger. I går var jag tvungen att vila middag efter jobbet innan jag orkade ta itu med Mejl från gårdentexten. Även om jag inte är ledig under sportlovsveckan så känns det skönt med en undervisningsfri vecka. Jag tycker att öronen är lite bättre idag, jag har fått cortisonbehandling. Och så har jag fått remiss till en ny öronmänniska. Hoppas att jag kan höra vad mina studenter säger när de återvänder efter sportlovet!

Mejl från gården den här veckan var väl ingen höjdare men man kan inte vara på topp alltid ;) Jag hann och orkade inte redigera texten, så kan det vara ibland. Stångaborna kanske blir lite glada iaf.

Mejl från gården 2012-02-25

Det finns vissa saker jag gärna skjuter upp. Tänker att jag kan göra någon annan gång. Bilbesiktningen är en sådan grej. Jag tror jag skjuter upp det dels för att jag är rädd att våra fordon ska ha så allvarliga fel att jag inte har råd att laga dem. Det är lite samma skräck som man har inför tandläkarbesök, att man inte ska ha råd att laga tänderna. Allt sådant här obehagligt skjuter jag upp. Fast lite skärrad blev jag när jag märkte att vi hade körförbud på båda bilarna till följd av mitt handlande. Följaktligen har jag den här veckan varit på Bilprovningen två gånger.

Bilbesiktning brukar vara värsta företaget för oss. För att hinna innan jobbet brukar jag boka första tiden de har på morgonen, det betyder avfärd från Hägsarve kvart i sex. Jo, med alla hastighetsbegränsningar längs med Västra vägen tar det numera en dryg timme att ta sig till stan. Men nu kan man i lugn och ro besiktiga bilen innan jobbet och man behöver inte åka hemifrån i svinottan för nu har det blivit bilbesiktning i Stånga, hurra!

Det låter fånigt, jag vet, men det var värsta upplevelsen att besiktiga bilen. Alla var så glada, bilprovningspersonalen var glad och vi kunder var glada.

Finaste Stine knappar in sitt reg.nummer på datan.

I det lilla väntrummet i det gamla mejeriet i Stånga rådde en lyckostämning. Varje ny kund som öppnade dörren och kom in började spontant att prata med oss andra:

- Naj, jo, men vad trevligt med Bilprovning i Stånga!

Och sedan var samtalen igång. En man berättade:

– När jag skulle boka tiden uppgav jag Stånga som station. Du menar väl Spånga, sa telefonisten då. Naj, jag menar Stånga, sa jag. Och då sa de att det inte fanns något som hette Stånga men jag fick allt rätt jag, sa mannen och fnissade nöjt.

Tyvärr fick jag igenom både gamla hästsläp och bilar, utan minsta anmärkning, så nu kommer det att dröja ett helt år tills jag får åka till Bilprovningen igen.

Eller som besiktningskillen sa när han lämnade över nycklarna till mig:

– Din bil känner nog av att den är älskad för det gick utmärkt bra för den!

Hela mitt frusna glesbygdshjärta blev alldeles varmt av ett besök på den nya stationen i Stånga. Har ni inte varit där så åk dit!

Hjärtat tinade också betänkligt då jag åkte på invigning av det nya slakteriet Gothemsgården i Gothem häromdagen. Så många människor, så mycket glädje och så mycket tillförsikt inför framtiden på samma ställe.

Det är så lätt att man som glesbygdsbo hamnar i en gnällspiral om man tittar på allting som blir sämre hela tiden. Jag kom på mig med att tänka när jag gick runt i det nya, fina slakteriet i Gothem och såg alla glada människor hur viktigt det är att man inte bara fokuserar på allt som är dåligt. Att det faktiskt händer några bra saker också.

Jag kan ärligt skriva att jag har bävat inför årets lamning. Det enorma arbete som det innebär, alla sömnlösa nätter. Och sedan den dåliga lönsamheten med avräkningspriser som ligger i princip lägst i hela EU.

Men studiebesöken i Stånga och Gothem gav mig arbetslust tillbaka. Visst sjutton måste det bli bättre tider? Om man bara håller ut, klurar lite och jobbar på lite till?

/ Mien

9 Responses to “Mejl från gården 2012-02-25”

 1. Stine Says:

  Sötnos Mien!
  Jag kan meddela att min gamla häck inte gick igenom! Så mycket som tre fel hade den tom…. men jag var ändå glad när jag åkte därifrån och jag tänkte: Det är som med gamla kärringar som med gamla bilar- det vore väl konstigt om inte livet sätter sina spår :-) Bilen skickar jag in på verkstaden, jag undrar vart jag ska skicka mig själv?? ;-)
  Besiktningen i Stånga var en mycket trevlig upplevelse trots fel och busväder!!

 2. Elisabet Says:

  Den här krönikan ger landsortsmod.

 3. Anna-Stina Says:

  Tänkte när jag läste bloggen i GA: vilken glädjefylld, positiv rapport trots dina eländiga öron , “babyvak” och allt! Har det kommit många lammungar?

 4. Hanna Says:

  Väldigt många har stannat upp mig ock kommenterat din förra krönika. Det har jag glömt att säga. De hade väldigt roligt åt den, du som var så orolig.

 5. Marco Says:

  It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

 6. telefon.1crm.ru Says:

  I pay a visit everyday a few blogs and sites to read articles or reviews,
  however this web site offers feature based writing.

 7. Napoleon Says:

  Greetings! I’ve been following your blog for some time now
  and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas!
  Just wanted to mention keep up the excellent job!

 8. Emanuel Says:

  It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this
  fantastic blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS
  feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this website with my Facebook group.

  Chat soon!

 9. Santos Says:

  Having read this I thought it was really enlightening.
  I appreciate you finding the time and effort to put this content together.
  I once again find myself personally spending a significant amount of
  time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

Leave a Reply