Ta ett uppdrag för Klintehamn!

I onsdags var det en Svensson i Klinte som hade skrivit en insändare, du kan läsa den här,  http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7533267.

Hemmansägaren läste artikeln till morgonkaffet och började sedan sitta nere vid köksbordet och svära och dövla över mig, eller så kändes det i alla fall.

- Hörredu! sa jag. Istället för att sitta här och gapa så tycker jag att du går upp och skriver en replik till Svensson istället.

Hemmansägaren tittade på klockan som var rätt mycket men jag var påstridig och sa att han skulle hinna skriva av sig innan jobbet.

Här kommer hans svar som är publicerat i GT idag http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7538953:

Ta ett uppdrag för Klintehamn!

I onsdagens GT skriver Svensson i Klinte engagerat om Klintehamns framtid. Jag har hört det förut: att vi politiker har lämnat Klintehamn åt sitt öde. Svensson påtalar bristen på vägskyltar och färg på övergångställena. Som alternativ förklaring till dessa brister skulle jag vilja framkasta tanken att det är Klintehamnsborna själva som lämnat Klintehamn åt sitt öde. Hur menar jag? Jo! I mitt eget parti, Centern, har vi svårt att hitta Klintehamnsbor som är villiga att engagera sig politiskt. Jag tror på en höft att flera partier har den erfarenheten. Klintehamn är därför svagt representerat i nämnder och styrelser. Du själv, Svensson skulle kunna vara den Klintebo som satt i tekniska nämnden och påtalade bristen på färg i övergångsställena. Ofta är frågorna som behandlas i våra politiska nämnder inte mer högtravande än så! Det måste göras klart en gång för alla att det är på det här sättet det måste fungera. Det är gotlänningarna själva som har att se till att vårt gemensamma fungerar och vi gör det genom att engagera oss politiskt och våga ta uppdrag i nämnder. För att få det vardagliga arbetet att fungera så har vi anställt tjänstemän och annan personal men det är vi själva som betalar för det som måste vara ögon och öron ute i de gotländska buskarna och kvarteren. Såg i samma tidning att tex Socialdemokraterna Väster har årsmöte i Donnerska huset den 30:e mars klockan 19. Gå dit och framför era synpunkter och lämna förslag till förbättringar, kanske be om att bli medlem. Ta ett uppdrag! ”Politikerna” det är vi själva och inte några andra influgna tillfälliga gäster.
/ Jonas Niklasson, ordförande i Centerns södra krets

 

5 Responses to “Ta ett uppdrag för Klintehamn!”

 1. Ingrid Says:

  Där fick ju “Svensson” ett bra tips!

 2. sonja Says:

  Bra Jonas ! Det är ett himla gnäll jämt bland pensionärerna som jag träffar.
  Jättebra insändare som får folk att tänka till och sluta gå och ha synpunkter utan att engagera sig.

 3. admin Says:

  Ingrid;
  Japp, hoppas han nappar!

  Sonja;
  Välkommen hem! Jag tyckte också det var en väldigt bra text.

  / Mien

 4. efans.com.tw Says:

  It’s genuinely very difficult in this full of activity life to listen news on TV, therefore I simply use the web for
  that reason, and take the newest news.

 5. Corey Says:

  Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It is the little changes that will make the most important changes.
  Thanks a lot for sharing!

Leave a Reply