Evangelium enligt Jonny Cash

Nu när Emrik går och läser händer det då och då att Jonas och jag går på gudstjänst med honom på söndagskvällarna, det är så skönt att sitta i kyrkan en söndagskväll och bara lyssna.

I kväll var ju inte Emrik hemma så då roade vi oss med att se på gudstjänst på datorn istället. När vi flyttade till Hägsarve och började jobba på Högbyskolan för 16 år sedan blev vi arbetskamrater med Christina Billemar. Christina var också lärare i svenska och engelska, precis som jag, så vi hade mycket att prata om och blev goda vänner. Christinas man, Mikael, var präst och familjen bodde med sina tre pojkar i Rone prästgård. Vi umgicks och hade roligt tillsammans.

Efter ett tag bestämde Billemars att de skulle flytta tillbaka till fastlandet. Något av det sista Mikael gjorde innan han lämnade Gotland var att han fick döpa vår Vendla som då var nyfödd!

Ikväll fick vi träffa Mikael Billemar igen! Häng med på en mycket annorlunda gudstjänst! Mikael berättar om Jonny Cash liv och hans gudstro varvat med att han sjunger Cash-låtar tillsammans med sin kyrkokör i Motala. Programmet ligger bara ute någon vecka till så missa det inte!

http://svtplay.se/v/2721660/gudstjanst/26_2

Jonas mindes en rolig episod från en av de gånger vi var bjudna till Billemars. Deras tre pojkar for runt där i prästgården som små troll och klättrade på väggarna och förde ett himla oljud medan Mikael försökte dricka en öl med Jonas och prata. Till slut blev det bara för mycket för stackars Mikael och han vände sig till sönerna och sa:

- Men det var väl självaste fan!

Jag måste visa Vendla den här Cash-sjungande prästen så hon får se vem hennes doppräst är!

Billemars var väldigt omtyckta här ute på södra Gotland så det var tråkigt när de flyttade.

/ Mien

2 Responses to “Evangelium enligt Jonny Cash”

  1. Åsa! Says:

    Oj då, det var ord och inga visor från en präst ;)

  2. admin Says:

    Åsa;
    De var roliga Billemars! Så synd att de flyttade. Men kul för Motala.
    Mien

Leave a Reply