Onyttigheter och påskkort

Jag borde väl skriva om hur det går med lamningen men det flyter liksom bara på. Vi börjar väl bli garvade. Hittills har det kommit cirka 50 ungar och inga större katastrofer har drabbat oss ännu. Får ta bilder och visa i helgen.

Idag var jag på hälsokontroll. Man blir erbjuden en gratis sådan i min ålder. Man skulle åka dit fastande sedan 12 timmar. Det var inget större problem för mig. Men Henning var väldigt hungrig efteråt. Han var ledig från skolan idag så då kan man ju tycka att det ska ordnas något litet extra festligt.

Klockan nio intog vi frukost på Bagarns i Hemse. Jag hade varit uppe sedan fem och fodrat lamm så en räkmacka satt fint. Henning tog läsk och bulle…

Allt på Bagarns ser precics ut som jag kommer ihåg det då jag var barn. Jag satt vid samma bord med farsan och kunde höra honom teaterviska med lite för hög röst:

- Han som sitter vid bordet där är Arne Ohlsson, en av skådisarna i Närrevyn….!

Arne tittade åt vårt håll och det var väldigt pinsamt.

Men jag ska ta det lugnt med räkmackorna. Annars går det väl för mig som för en av mina elever i går då det var kroppkakor på Folkan.

Då såg det ut så här i klassrummet. Jag frågade köket hur många kroppkakor de rullat och fick svaret:

- 550 stycken!

Det är väl därför det bara är kroppkakor en gång per termin.

Från det ena till det andra. Jag gör nästan aldrig våfflor för våffeljärnet är för tufft för våra elledningar. Propparna går så fort man värmer upp järnet. Men Henning var så väldigt sugen på våfflor i går så jag fick dra en skarvsladd utifrån och då gick det.

Varför lägger jag de färdiga våfflorna på tidningapapper? Min mamma gjorde alltid så men jag vet inte varför jag gör det. Gör ni så också?

Henning längat efter våren.

Och jag längtar efter att få skicka det här kortet till min syster. Jag hittade det här vid Hägsarve en gång då jag städade brygghusloftet. Malin har skickat det till mommo Helny och moffa Sven någon gång för länge sedan.

Se hur käckt kycklingen håller hatten.

/ Mien

6 Responses to “Onyttigheter och påskkort”

 1. Ingrid Says:

  550 kroppkakor, det var lite fler än mina 34!

 2. Åsa! Says:

  Våfflor på tidningspapper? Kanske behåller de frasigheten då?

 3. Elisabet Says:

  Jag gissar att tidningen suger upp lite fett, som antagligen gör bättre nytta i sopförbränningen än i vår förbränningsapparat.

  Kroppkakor i en skolmatsal!!! Otroligt! Anmäl köket till Arla tävlingen om guldkon
  http://www.arla.se/Default____32051.aspx
  De har en kategori: Bästa matglädjeskola.
  Låter som om ni har en sådan.

 4. admin Says:

  Ingrid;
  Men du var själv på att rulla de där 34 och det är ju en jättebedrift! Det var länge sedan vi gjorde kroppkakor nu. Jag tycker det är så kul att se när de flyter upp ur vattnet. Det är magiskt!

  Åsa;
  Ja, så är det nog!

  Elisabet;
  Vår skola kan nog tyvärr inte ställa upp. Vi har Sveriges bästa skolmat, allt lagat från grunden med en gigantisk salladsbuffé varje dag. Men våra elever betalar för maten. Lunch fem dagar i veckan + externatavgift ( visst läromedel och utflykter) kostar 1480 kr per månad.
  Internatavgiften, då all mat och boende ingår, varierar mellan 4090- 4815 kr per månad. Väldigt billigt om man jämför med andra Folkhögskolor i Sverige. Måste också poängtera att våra pengar inte bara kommer från Region Gotland. Jag tror Regionen skjuter till 20 %. Resten är statliga medel samt intäkter från skolan, kursavgifter och så. Vi ligger inte regionen till last. Om nu någon läser det här och vill spara in på vår verksamhet.
  / Mien

 5. Elisabet Says:

  Det var intressant att få reda på priserna. Billigt är mitt om döme. Jag har stort förtroende för folkhögskolan som skolform. I dessa dagar med ensamkommande barn = till största delen pojkar, hade jag tyckt att folkhögskolor kanske kunde vara bra alternativ. Bordet är dukat. Fina miljöer och gott omhändertagande. Mycket bättre än många snabbt uppkomna logier. Kunde kombinera utbildning med att komma in i ett lands kultur.

 6. Conrad Says:

  Magnificent web site. Plenty of useful information here.
  I am sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious.
  And certainly, thank you to your sweat!

Leave a Reply