Handen på hjärtat

Möten på jobbet till fem. När man väl kommer till fritis för att hämta finns det bara en liten pojke kvar där. Han sitter uppkrupen i en soffa och väntar:

- Äntligen mamma! säger han.

Jonas på väg till Lärbro på någon årsstämma. Hämta hunden hos dagmatte. Svänga förbi Sudrets livs.

Jo, vi brukar alltid laga klok mat så jag har inte dåligt samvete. Thank god for Billy´s! På huvudet in i lammhuset för att kolla att det är lugnt. Två tackor har lammat och det ser bra ut. Rodda med Stora syrran. Lasta hästen och köra till Grötlingbo på lektion. Hem. Stora brorsan och jag fodrar medan Lilleman leker att han är spion och smyger på oss bakom rundbalarna. Köra runt till lammen och se att alla mår bra.

Se! De första lammungarna är redan jättestora! Solen liksom drar upp dem. De lakterande tackorna är vid hyfsat hull trots att vår hackade ensilage tog slut för en månad sedan. Nu kör vi hösilage. Men visst skulle tackorna må bra av lite friskt gräs nu. De kanske inte är så jättesnygga i sin vårfrisyr men man har bra koll på hull och juver.

Göra eld i pannan. Och sedan är det några minuter innan det ska hämtas i Grötlingbo.

Då vill Lilleman absolut göra påskris. Jag vill städa först, putsa fönster och röja. Lilleman tycker inte det behövs. Då vill jag göra ris en annan dag, när vi hinner gå i skogen och hitta något klokt.

Men Lilleman tycker det duger med några syrenkvistar som växer i gamla komposten.

Handen på hjärtat Mien, om det hade varit lite lugnare, lite mindre att göra. Hade du tagit dig tiden att prata med Stora syrran då som du gjorde i kväll när du skjutsade henne? Hade du umgåtts med din mellanson som ikväll när ni fodrade tillsammans och löjlade er med lammungarna?

Och hade du blåst ur ägg?

Det är faktiskt inte säkert. Då hade man kanske tänkt att det kan vänta till lördag. Och sedan hade man kraschat framför TV:n medan barnen var någon annanstans i huset.

- Mamma, det här är nog det finaste påskriset!

Cernitleran åkte fram också.

Och det blev en kyckling.

I morgon hoppas jag att Jonas får påskpyssla lite med barnen. För då är det jag som ska på kvällsaktivitet.

/ Mien

4 Responses to “Handen på hjärtat”

 1. Ingrid Says:

  Jag blir lite småsvettig när jag läser ditt inlägg!

 2. Elisabet Says:

  Mien, du är som min mamma som gick bort förra veckan. Du tar vara på småstunder, du tillgodoser dina barns aktiviteter, du tänker att transportsträckorna i bilen är kvalitets-tid osv. Min mamma hade fullt program hela tiden och när folk sa Hur orkar du? svarade hon: Bara man får vara frisk. Eller från en psalmvers “Som din dag så skall din kraft ock vara”.
  Allt ert engagemang för familjen och djuren kommer ni att få skörda gott av var så säker.

 3. sonja Says:

  Jättefint ris och tack för en trevlig kväll med barnen och standardmaten plättar/pannkakor. Vendla lyxade till det lite med vispgrädde.

 4. Åsa! Says:

  Du har verkligen tusen järn i elden du Mien :)

Leave a Reply