Gäster från Nya Zeeland och lite annat

Kära vänner!

Tack för alla fina kommentarer! Tyvärr hinner jag inte svara på dem just nu men jag hoppas jag kan få en stund ikväll. Emrik ska hämtas halv två i natt i Havdhem så då har jag ju lite tid där innan jag ska hämta honom ;)

När diskmaskinen eller tvättmaskinen krånglar så vet nu ju att jag brukar bli lite däckad. Nu har båda varit ur funktion. Diskmaskinen är bara 4 år gammal och vi har lagat den flera gånger för dyra pengar. Nu är det dags igen, den spolar inte av disken. Plus att plastinredningen börjat ge upp. Locket till saltbehållaren har spruckit och silen har gått samma väg. På diskmaskinsaffären i Hemse undrade de om jag kör saltsyra i maskinen men det gör jag faktiskt inte. Det var en av de dyraste maskinerna de hade då jag köpte den men den har verkligen varit skit. I går slog jag till på ett annat märke. Är det verkligen meningen att alla ens pengar ska gå till nya maskiner hela tiden? Köpte ju nyss ny tvättmaskin och ny dator också. Och nu måste jag köpa nya däck till bilen. Jättetråkigt.

Den nya tvättmaskinen är inte trasig men i helgen fick vi stopp i avloppet. Ni vet, illaluktande avloppsvatten jäser upp och väller in över tvättkläder och skor. Me not like :( Jag hatar stopp i avloppet och försöker inte ens själv få upp det längre. Jag ringde Lolles spolbil direkt. Kolla, det står Alva city på hans bil. Ja, Alva, det är ett riktigt city det!

Enligt Lolle så är det de nya, miljövänliga tvättmedlen som bildar en grå sörja i avloppet. I vårt avlopp såg det ut som lera ungefär.

Håkan och Berit Onsjö kom förbi med Haymish och Julie från Nya Zeeland. Haymish har en besättning med 3000 gotlandsfår på Nya Zeeland. Han tar inte till vara på skinnen för det finns det ingen marknad för men däremot så säljer han ullen till Kina och får bra betalt. I tolkienfilmerna, som spelades in på Nya Zeeland, är alla kläder uppsydda av ull från Haymish gotlandsfår. Tänk på det då ni ser filmerna, kläderna är av gotlandsull! Här tittar Haymish på våra skinn.

För att få ut licensen med villkorad läkemedelsgivning så är man tvungen att ha ut en veterinär på gården som går igenom vissa moment med en. Medan Haymish snackade ull med Jonas så fick jag mig en duvning i hur man ger injektioner. Jag hade väl tänkt städa ladugården efter lamningen innan jag tog hit en veterinär men, men…

- Där är kylen som jag ska ha läkemedlen i. Men titta inte in där för där förvarar jag döda lammungar som ska till destruktion! sa jag förtvivlat till Håkan.

Kanske inte helt enligt regelboken.

Nu är avloppet rent igen! Den där bilen är en välsignelse!

Betet i Grötlingbo är snart instängslat. Lasse tar en fikapaus.

Det växte så vacker lav på muren.

Jonas hjälper grannen Henrik att ta upp sten. Det är ett väldigt arbete med att hålla grönsaksodlingarna fria från sten.

9 Responses to “Gäster från Nya Zeeland och lite annat”

 1. Ann-Marie Says:

  Hej Mien!
  Sicket elände det blir ibland och aldrig vet man om man gör bra eller dåligt köp förrän garantin gått ut. Hur kan det vara?
  I alla fall kan jag rekommendera att ni börjar tvätta med tvättnötter, det gör jag numera och det fungerar alldeles utmärkt. Annars ska man välja tvättmedel utan ceolit ( tror det heter så) jag har hört att det är det som koxar igen tvättmaskiner, det blir som en smet. Det är i alla fall vad jag hört, sant eller falskt vet jag inte.
  Hälsningar Ann-Marie

 2. Elisabet Says:

  Vi har också börjat med tvättnötter och tycker det är ok. Någon gång i månaden kör vi vittvätt med vanligt medel. Hörde i dag från kökspersonalen på Gransnäs att de haft så jättetrevliga ungdomar från Hablingbo. En ren fröjd att servera mat till dom.

 3. Åsa! Says:

  Ni har verkligen tusen järn i elden :) Hoppas du hinner sitta ner en liten stund ibland och njuta utav vårvärmen med en kopp kaffe i handen!

 4. admin Says:

  Ann_marie
  Jag har hört om de där tvättnötterna. Var skaffar man dem? Biter de på lammklippningsbyxor och ladugårdskläder? Det vore ju fantastiskt.

  Elisabet!
  Ja, jag vill också prova tvättnötter! Hämtade en mycket trött kille i natt som varit på Gransnäs i 4 dagar = han hade inte sovit på fyra dygn! Roligt att hablingarna skött sig! Småland hade visat sig från sin bästa sida med sol och god mat enligt prästen.

  Åsa;
  Jodå, vi sitter på ändan en hel del faktiskt. Just nu till exempel! Just nu åker vi på vad vi kallar lammrondor en hel del, vi tittar till djuren på betet. Det är mysigt och avkopplande att åka runt.

 5. Ann-Marie Says:

  Hej Mien!
  Tvättnötter finns att köpa i Hälsokostaffären, Hasselelas butik i Hemse eller som jag gjort på nätet.
  Om Du gnider fläckar med galltvål så funkar det bra.
  Tvättade ett par byxor med oljefläckar i går som blev rena. Galltvål är rena undermedlet. Köpte en beg.skinnsoffa som jag tvättade med galltvål med mycket bra resoltat.
  Till tvätt med nötterna tillsätter jag ett par droppar doftolja i sköljmedelsfacket, så blir det lite doft i kläderna. Nötterna är luktfria.

 6. Lindsay Rosenwald Says:

  My partner and I stumbled over here from a
  different page and thought I should check things out. I like
  what I see so now i am following you. Look forward to going over your web page again.

 7. Kendall Says:

  Whats up are using Wordpress for your site platform? I’m new to
  the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you
  require any html coding expertise to make your own blog?

  Any help would be really appreciated!

 8. www.online-slots-tourneys.com Says:

  I like the helpful info you provide for your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check once more here frequently.

  I am fairly sure I’ll be told lots of new stuff right right here!
  Best of luck for the following!

 9. maximus.ru Says:

  Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t know the reason why I am unable to join it. Is there anybody having similar RSS issues?
  Anybody who knows the answer will you kindly respond?
  Thanks!!

Leave a Reply