Arg, glad och sedan ledsen

Torsdagar är vi lediga och jobbar hemma på gården. Torsdagar brukar vara fyllda med aktiviteter från morgon till kväll. I går skulle vi träffa Länsstyrelsen som ringt och ville komma ut och titta på det nya betet i Grötlingbo. Så fort man anmält att man har särskilda värden kommer de ju ut och gör en bedömning. Jonas hade även en elev som skulle hänga med och titta och lära sig lite.Sedan hade vi en träff med en jurist och lite andra människor för det var ett papper som skulle skrivas. Och så skulle vi flytta en lammgrupp från Hablingbo till Silte.

Men först Länsstyrelsen. De skulle höra av sig vid tiotiden. Jonas gick och trampade och väntade, det är ju svårt att börja med något då man inte riktigt vet när de kommer. Halv elva hade de ännu inte hört av sig och Jonas klättrade på våggarna. Jag lyckades lämna ett meddelande på deras mobil att vi ville veta. Halv tolv åker Jonas upp på Folkan för att berätta för eleven som satt och väntade att vi ännu inte hört något. Halv ett är Jonas så rastlös så han börjar köra grindar och förbereda lammflytten. Halv två, precis innan vi ska åka till juristen, ringer så äntligen Länsstyrelsen och säger att de inte har möjlighet att komma!!! Helt ok, man kan få förhinder. Men varför kan man inte ringa och säga det då?

Varje timme är viktig för oss här på gården. Vi kan inte bara sitta på lådan och vänta för det har vi inte råd med. Länssyrelsen, igår var jag väldigt sur på er.

Sedan till något roligare. Efter att ha träffat på våra napplamm Tyra och Patricia, som var ute och spankulerade själva på vägen, blev Verdus-Eva blixtförälskad. Efter lite betänketid från min sida, jag är ju ganska förtjust i dem jag också, så gick jag med på att Eva skulle få ta över dem.

Här träffar Tyra och Patricia nya husse Örjan och matte Eva.

Och så till något tråkigt igen. Författaren, sommarhablingen och vår gode vän, Thomas von Vegesack, har lämnat oss.

Lyssna på P1 här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=5101554

Det är så här jag kommer att minnas Thomas, stående med Jonas ute i vår trädgård i en livlig diskussion om litteratur.

Det kommer att bli tomt utan Thomas i Hablingbo i sommar.

/ Mien

One Response to “Arg, glad och sedan ledsen”

 1. Christopher Says:

  Hello there, I discovered your website by way of Google at the same time as searching for a
  comparable subject, your website got here up, it appears great.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just was aware of your blog thru Google,
  and found that it is truly informative. I am going to be careful for brussels.

  I will appreciate for those who continue this
  in future. Lots of other people might be benefited from your writing.
  Cheers!

Leave a Reply