Beröm, bildmapp och fåret Shaun

Besöket på VC gick både bra och dåligt idag. Bra är att läkaren lyckades få upp vänsterörat så nu hör jag någorlunda. Dåligt är att högerörat ännu är helt täppt. Men jag kämpar på med medicinering och nya besök på VC!

Mitt senaste Mejl från gården har verkligen väckt massor med känslor, jättemånga har hört av sig. Folk har till och med bemödat sig om att leta rätt på mitt nummer och ringt till mig. Eller mejlat, som här:

HEJ!
Har länge tänkt låta dej veta hur OERHÖRT MYCKET jag uppskattar dina Mejl från gården. Det senaste gav mej kicken, nu blir det av framföra ett STORT, VARMT TACK för din klokskap o förmåga förmedla den i alla viktiga teman du tar upp.
Spontant har mina vänner frågat om jag läst det senaste den 9:e juni. OM!!! Tack för att du är så noga med att ta reda på fakta. Jag önskar att våra politiker läser o GÖR något åt alla beslut dom tänker fatta utan tanke på konsekvenser. Jag skulle tro att om du hade haft lust ersätta någon av dessa “enögdingar” skulle Gotland se annorlunda ut. Du har sån energi o vidsynthet vilket tydligen är en bristvara bland beslutfattarna. Men då skulle du kanske inte hinna med dina verklighetsgrundade o tankvärda Mejl. Dom vill jag inte vara utan!

En skön sommar önskar jag dej. Hoppas Du orkar fortsätta mejla från Hagsarve.
E G

Kasnske lite gnälligt om det där med beslutsfattarna. Jag vet ju hur oerhört svårt det är att vara politiker och få pengarna att räcka till allt. Jag gillar att tänka att beslutsfattarna är vi, det är ju vi som röstar fram politikerna.  Nåväl. Jag slickar i mig berömet ändå.

Vendla kom hem idag med sin bildmapp. Den var fylld av vackra bilder. Men, de som berörde mig mest var kanske bilderna av våra husdjur. Hur hon har lyckats fånga deras uttryck.

Ta Elof till exempel. Han är en ganska fånig och hjälplös typ.

Här sitter han vid skärmen igår kväll och försöker påkalla min uppmärksamhet. Det är vår andra konstnär, Emrik, som alltid ser till att jag har små lustiga gubbar på skärmen.

Elof har ovanligt stora och gröna ögon, det syns inte här på den här mobilbilden. Här ser han mest galen ut.

Och här har Vendla fångat Elof. Den slanka kroppen, de stora ögonen.

Och så det där lite hjälplösa:

- Hur gör jag nu då?

Han är ju för fin, vår kisse.

Och så Lady, alltid så där fånigt glad. Typ, hurra nu ska vi lägga ved i pannan! Här har hon toksomnat i husses famn efter en dag med lammklippning.

Här är hon sådär fånigt glad.

Och här medverkar hon visst i en skräckfilm!

Och så bara en blomma.

I fredags var vi hos Signe & Co och åt tacos. Signe blev rädd för första gången i sitt liv. Hon blev rädd för Emrik! Jag sa till henne att det var en grov missbedömning för den killen är supersnäll. Det såg i varje fall väldigt roligt ut då Signe blev rädd. I guess you had to be there….

Markus och Marie hade dukat så fint.

Jättegott var det.

Barnen ser helt galna ut?

Sedan gick de ut och lekte i regnet.

Och sedan kom de in och då fick vi höra Elsa spela Van Halens Jump på sin synth. För att få till det rätta soundet har Elsa kommit på att hon kan hålla ner en ton med tån. Riktigt tunggung var det.

Sedan roade sig alla vuxna och barn med att se tre avsnitt med fåret Shaun.

http://www.youtube.com/watch?v=e-rLANzLP7c

Markus sa något om att bonden i serien påminner honom om någon? Vem kan det vara?

Oj så trevligt vi hade.

Tack för en fin kväll!

Mien

7 Responses to “Beröm, bildmapp och fåret Shaun”

 1. Markus Says:

  Ja, det var trevligt! Välkomna åter!

 2. Anna-Stina Says:

  Är det Emriks teckningar alla? Vendla var både konstnär och författare för några år se’n, hinner hon nu? Och s k lillemans skapande ser vi ofta i bloggen. Jätteroligt med så duktiga barn, de jobbar ju med djuren också. Och roligt att du delger allt detta till oss!

 3. admin Says:

  Anna-Stina: Det är mina teckningar!! ;D :) / vendla

 4. Anonym Says:

  Vilken fantastiskt bra krönika du skrev, den är så omtyckt av oroliga föräldrar så den är inlagd på facebook i en protestgrupp mot skoltrafiken. Kanske dags att skaffa facebook nu va? Kram Titti

 5. Anders H Says:

  Jättefina teckningar!

 6. admin Says:

  Markus!
  Vi kommer!
  Anna-Stina;
  Tack för alla fina bilder från konfirmationen! Och den fina snigelbilden.

  Till finaste Titti!
  Tack! Jo du, kanske skaffar jag facebook nu! ;)

  Anders;
  Kul att höra från dig. Ringer någon dag.

  / Mien

 7. universityofwalesinstitutecardiff.2day.uk Says:

  It’s very straightforward to find out any topic on web as compared to textbooks,
  as I found this post at this site.

Leave a Reply