Hansa eller Hoburg, pirat och zumba!

Den här helgen bara for förbi. Lördag hade jag lite skjutsningar på barnen och så var jag runt hos lammen. Jonas åkte tidigt lördag morgon till Fårö för att klippa. För att vinna lite tid sov han över till söndagen hos vår vän Petter som bor på Långhammars.

Och så skickade Jonas bilder hela tiden och då längtade jag till Fårö jag också. Lady sniffar runt på tomten vid Långhammars. Sjön i bakgrunden.

Jonas och Petter kollade på fåglar.

Och gamla Meja, still going strong. Men hon hade väl inte så mycket tålamod med Lady precis.

Själv klev jag upp tidigt söndag för att köra finaste Henning på fotboll till Traume. De andra fotbollsföräldrarna från Hansa Hoburg viskade att det inte brukade vara så bra ordnat där vid Traume. Vimsigt och långt att gå till planerna.

Men när vi kom idag kände vi oss jättevälkomna. Och man hade disponerat om ytorna så de små fotbollsspelarnas planer låg närmast anläggningen så det var inte långt att gå! Tyvärr blev Henning av med sin favoritfotbollströja som det står Rinaldo? Ronaldo? på. Han hade tagit den av sig och sedan var den borta? Två Traumepappor engagerade sig väldigt i vår borttappade tröja fastän jag viskade bakom Hennings rygg att vi nog klarar oss utan tröjan. De for runt och letade överallt och tog mitt nummer och sa att det hela var väldigt tråkigt. Så trots borttappad tröja åker jag gärna till Traume igen!

Jag är ju inte här ifrån Sudret och har ju ingen historik med Hansa Hoburg. Men idag lade jag märke till att alla Havdhemföräldrar skriker “Heja Hansa!” och att Öjaföräldrarna skriker “Heja Hoburg!”.

Jaha, och så hem och konstatera att den nya tvättmaskinen är sönder! Det är nog som Jonas säger, vi måste skaffa en sådan där industrimaskin, en wascator eller vad de heter. Inget annat håller här. Och så rigga om och köra Henning till…

…piratkalas där han haft jättekul. Själv fortsatte jag upp på Hemse då storebarnen blivit inbjudna via simklubben att delta i zumba!

I stället för att sitta och vänta tills de var klara var jag med jag också och det var ju jättekul!

Här vid HBK har de fått en plan med konstgräs och den var väldigt skön att skutta omkring på.

Det är vår simtränares fru, Lucinda, som håller i zumban. Lucinda är sångerska och dansare och hennes zumba, ja det är värsta öset till ny och frän musik! Jag köpte ett tiokort direkt och ska försöka komma iväg i sommar. Jag motionerar ju helst på morgnarna, jag brukar gå en mil mellan fem och sju innan jobbet och innan man upptäcker allt som ska göras med lammen. Och så brukar jag cykla hem från jobbet. På kvällen har jag ofta så mycket andra körningar så jag hinner inte motionera. Men nu i sommar ska jag försöka komma iväg på zumba!

Emrik var taggad på zumba som han kört på idrotten och tyckt varit kul. Men när han såg att det var uteslutande “tanter” som höll på så ville han helst sjunka genom jorden.

Då var det skönt att kunna hjälpa Johan lite med högtalarna.

Lucindas zumba är mycket populär och det har varit omöjligt att få en plats i vinter. Men nu när man kan vara ute så kan hon ta emot flera.

Häng med du också!

Onsdagar klockan 19 på Sudervallen ( mitt emot Granngården), bakom pingishuset.

och

Torsdagar klockan 18 på stranden i Burgsvik.

Jaha, och sedan skulle Vendla skjutsas till en grillkväll med kompisarna, Henning skulle hämtas och Emrik skulle på simträning.

trots körningar, jag ska försöka gå på zumba!

Vi ses!

/ Mien

8 Responses to “Hansa eller Hoburg, pirat och zumba!”

 1. Kraft´n Says:

  Hansa-Hoburg är ju en sammanslagning av klubbarna på sudret. Från början fanns Havdhems IF, Grötlingbo IF, Hablingbo IK o Silte POVK.
  När underlaget till att bilda lag minskade slogs dom i hop till Hansa IF som sen blev IF Hansa, tror det var den ordningen. Sen minskade det ju mer så då slogs föreningen ihop med klubbarna på storsudret som bildat Hoburgs IF av småklubbarna därute och resultatet blev IF Hansa-Hoburg.
  Den gamla indelningen sitter väl ännu i ryggraden på di gamle och överförs på de yngre.En gång Havdhembo/alltid Havdhembo :))

 2. Åsa! Says:

  Jag har aldrig testat Zumba, men alla som provat på är överförtjusta!

 3. Ingrid Uppsala Says:

  Jag följer med någon gång i sommar!!! Ska bli kul!

 4. admin Says:

  Kraft´n:
  Tack för din utförliga kommentar. Nu förstår jag lite bättre.

  Åsa;
  Du som dansar med hästar kommer att tycka att zumba är lekande lätt!

  Ingrid;
  Ja! Vi åker till Burgsvik.Ni har enligt Jonas köpt några fina bokhyllor med dörr, jag ringer dig imorgon. Vi måste beställa några.

  / Mien

 5. Debra Says:

  If you are going for finest contents like myself, just pay a quick
  visit this web page every day as it provides quality contents, thanks

 6. http://www.texaseducationinfo.org Says:

  Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
  you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful,
  as well as the content!

 7. Leia Says:

  Thanks for the auspicious writeup. It actually used to be a amusement account it.
  Look advanced to more added agreeable from you! However, how
  can we keep up a correspondence?

 8. Dominic Says:

  It’s hard to come by knowledgeable people about this subject, however, you sound like you know what you’re talking about!
  Thanks

Leave a Reply