Sjukanmälan och pärlplattor

Storebarnen och jag är sjuka idag. Feber och ont i halsen. Men det ska puken vara sjuk när alla sjukanmälningar ska göras. Först schoolsoft med koder för att komma in. Och sedan gymnasiets sjukanmälan. När jag väl lyckats hacka mig in där och hittat koderna, var det bara för att få reda på att man ska ringa in sjukanmälan. Och så ska jag själv anmälas till Unimed. Och där måste man prata med en sjuksköterska, Lena sjuksköterska, som pratar med med släpigt vårdande röst:

- Åhh, känner du dig mycket sjuk?

- Åhh, är det halsen? Jaha, så jobbigt. Har du provat att dricka varmt? Har du fler förkylningssymptom? Snuva? Kliande ögon?

Gaaahhh, jag blir galen! Måste man svara på de här frågorna? Jag tycker de är integritetskränkande. Finns det vetenskapliga bevis för att varm dryck botar en ond hals? Jag vill bara skrika till Lena sjuksköterska:

- Lämna mig ifred! Ta min sjukanmälan och låt mig vara!

Jag får visa lite av Hennings helgpyssel med pärlplattor istället för att lugna ner mig.

Han tar fram modeller på nätet, det finns massor med pärlplattesidor.

Han gillar de lite mer otradiotionella mönstren.

Det här är någon slags svamp till ett dataspel. En symbol alla barn känner igen. Här har pärlplatteskapelsen blivit ett halsband och det hängde runt halsen idag när han for till skolan.

/ Mien

9 Responses to “Sjukanmälan och pärlplattor”

 1. Eva i Västervik Says:

  Pigga på Er allihopa, och Du jag kan verkligen förstå Din frustration vid sjukanmälan, och än värre är när man gjort precis som man skall och det efter någon timme “plingar” till i mobilen och sonen registrerats för ogiltig frånvaro! Skönt nu när han är 18 år och vuxen enligt skolans datasystem iaf., ;) då kommer inte “plingen” längre och det är sonens eget ansvar att fixa eventuella sjukanmälningar! Själv har jag - peppar peppar, förmånen att nästan aldrig behöva göra sjukanmälan på mej själv!

 2. Ingrid Says:

  Krya på er!

 3. Eva Says:

  VAD kommer det att bli utav denna “lilleman” ? det kommer alldeles säkert att bli något speciellt :)

 4. sonja Says:

  Fantastisk man ! Kanske en framtid i smyckesbranschen och tävla med Efva Atling ?

 5. Carita Liljendahl Says:

  Så fina pärlgrejor han gjort!
  Jag är också sjuk just nu så jag känner igen det där, fastän vi inte har samma system på mitt jobb här i södra Finland.
  Varm dryck kanske inte gör oss friska, men varm kakao gör att min raspiga hals känns lite lenare.
  Jag får väl säga åt oss båda: Låtom oss krya på oss!

 6. admin Says:

  Eva iVästervik;
  Jag tycker att även barn under 18 kunde få göra sina sjukanmälningar själva och sedan kunde det räcka med att man som förälder bara bekräftar. Idag hade jag glömt ringa, trodde inte man behövde sjukanmäla varje dag, så Jonas och jag fick meddelande i våra mobiler om vår dotters SKOLK. Jag måste ringa och klaga. Jag vill inte ha sms där ordet SKOLK står, det är för värdeladdat.

  Tack
  Eva;
  Det kommer att bli byggare av honom tror jag! Byggare av pärlplattor!
  Sonja;
  Smyckesdesigner, det låter kul.
  Carita;
  Hoppas du är frisk nu!

  / Mien

 7. baccarat Says:

  Check out this schools ! ! https://japook.com

 8. Bronwyn Iozzi Says:

  Nice post cutie!!! +15037530311 if you want to talk, whatsapp

 9. kirkwallhotelkirkwall.2day.uk Says:

  Pretty! This was a really wonderful article. Many thanks for providing these
  details.

Leave a Reply