Fuck Schmallenberg

Hägsarve idag.

Jag hatar jockan! Snälla snö och minusgrader, kom tillbaka! Fast inte så många minusgrader dåra…

Min faster Alice går verkligen ut hårt med sitt 90-årsfirande. Inte nog med att vi är bjudna på partaj till Suderbys.

Jag som hade faster Alice som fröken i ettan och tvåan kan ju gå på det här också…

Henning har byggt sig ett par legoglasögon ikväll.

Sitter här och väntar på Jonas som har klippt 141 lamm på norra Gotland idag. Jag har varit hemma och fodrat och släpat och burit. Ibland kan jag bli lite “missmodnes”, varför håller vi på med det här? Och så tycker jag att tackorna ser så smala ut fastän de äter som galningar. Just nu är det flera lammbönder på Gotland som har tidig lamning som har tråkiga tider. Tackorna har blivit smittade av Schmallenbergviruset så om de inte har kastat innan förlossningen så föder de missbildade lammungar. Med svåra förlossningar som följd. Fi fan säger jag bara. Måtte vi slippa det. Jag vet faktiskt inte om jag skulle orka det. All smärta. Allt lidande. Så nu oroar jag mig över att våra tackor är smittade med Schmallenberg och att de har kastat och att det är därför de ser så smala ut.

- Ärsch, säger Hemmansägaren på en knastrig mobillinje från norr. Du tycker alltid att tackorna ser smala ut. Fastän de är jättetjocka!

Måtte vi få friska och fina bebisar i år också! Det här är Hemmansägarens favoritbild, han tycker den lille är så söööt!

Fuck Schmallenberg säger jag!

Napplamm vill vi ju helst inte ha.

Men det får gå det med. Bara de är friska!

Det är urtrist att sitta här och vänta på sin Hemmansägare. Han ringer dock och berättar historier. Om en kompis som grillat lamm på Bergmancentret i somras och fått stå där en hel dag i makalös hetta utan att bli bjuden på något att dricka. Inne på centret hade man konfererat i flera dagar om att kultur, att läsa litteratur, skulle göra mänskligheten bättre. Göra människorna snällare. Och där ute i hettan stod vår vän och grillade och höll på att törsta ihjäl. Ja, och så hade maken en lång utläggning om bibeln. Att Jesus ska ha sagt att man inte hittar de frälsta i templet ( Bergmancentret) utan bland människorna. Och så drog han den där berättelsen om den fallna kvinnan som tog hand om Jesus, gav honom att äta och dricka och smorde hans fötter. Ja, sånt ringer han och berättar.

Och sedan ringer han igen och meddelar att sossarna vill förbjuda att man SMS:ar när man kör bil. Och då vill han bara säga att när de ändå är igång och förbjuder så kan de likaväl förbjuda att man öppnar en dosa lössnus med en hand och försöker lägga in en prilla medan man kör också. För det har maken just nu gjort och det var väldigt trafikfarligt vill han meddela.

Så nu längtar jag väldigt mycket efter min Hemmansägare. Sån är då jag.

/ Mien

24 Responses to “Fuck Schmallenberg”

 1. sonja Says:

  Vilken fin lammunge.Jag trodde att han hade “vit ända”,men förstår nu att han/hon hade blöja i förebyggande syfte. Jag håller tummarna att ni får friska lamm.En fårbonde i Sanda är jätteledsen eftersom hans besättning är drabbad.

 2. Eva i Västervik Says:

  Mien, det är kärlek och precis som det skall vara! ;)

 3. Vendla Says:

  Det är ju faktiskt lille Deborah på bilderna, hon ska ju lamma för första gången i år!!!

 4. Elisabet Says:

  Som vanligt beundrar jag er månskensbönder.
  Jag vill bli som din faste Alice, bjuda in elever när man är 90 år. Det är ju så härligt att möta gamla elever. Ofta förvaltar vi deras minnen. De glömmer bort eftersom de är mitt i livet och det hela tiden händer nytt. Hälsa till din gamla fröken att hon ökar på välbefinnandet på Gotland genom att samla sina gamla elever.

 5. admin Says:

  Sonja;
  Jag lider med dem som har Schmallenberg. Måste vara för jävligt. Stor ekonomisk förlust samt lidande.

  Eva;
  Fast i morse då jag körde bilen i diket var det inte så mycket kärlek ;)

  Vendla;
  Ja just det, det är ju hon. Som är så fruktansvärt näsvis ute i lammhuset…

  Elisabet;
  Tack! Ja, visst är det en rolig idé med elevfesten? Många jag känner ska gå.

  / Mien

 6. here are the findings Says:

  I just want to mention I am new to blogs and certainly enjoyed your web page. Probably I’m going to bookmark your blog . You certainly come with great posts. Thanks a lot for sharing with us your web site.

 7. daftar qq online Says:

  Great article. It is rather unfortunate that over the last 10 years, the travel industry has already been able to to tackle terrorism, SARS, tsunamis, flu virus, swine flu, and the first ever true global downturn. Through it all the industry has really proven to be sturdy, resilient in addition to dynamic, discovering new ways to deal with misfortune. There are continually fresh complications and opportunity to which the industry must once more adapt and react.

 8. Mchiriku Says:

  Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

 9. Swing set assembly Says:

  Hello! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

 10. series24 Says:

  Normally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice article.

 11. Schlüsseldienst München Says:

  What i do not realize is in fact how you’re now not actually a lot more smartly-liked than you might be now. You are very intelligent. You recognize therefore considerably on the subject of this subject, produced me for my part imagine it from so many numerous angles. Its like women and men aren’t interested unless it is one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs outstanding. At all times maintain it up!

 12. Sbobet Online Says:

  Valuable info. Fortunate me I found your site by accident, and I’m surprised why this accident did not took place in advance! I bookmarked it.

 13. reddit nba streams Says:

  What i do not realize is in truth how you’re not actually much more smartly-liked than you might be right now. You’re so intelligent. You recognize thus considerably when it comes to this matter, made me individually believe it from numerous numerous angles. Its like men and women aren’t involved until it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs outstanding. At all times maintain it up!

 14. John Deere Technical Manuals Says:

  There are extremely lots of details that adheres to that to consider. That is the wonderful point to raise up. I provde the thoughts above as general inspiration but clearly you will find questions like the one you raise up where most important factor is going to be in the honest good faith. I don?t determine if best practices have emerged around things like that, but More than likely your job is clearly defined as an affordable game. Both kids feel the impact of merely a moment’s pleasure, through out their lives.

 15. Natisha Zunker Says:

  marketing online is of course a good business and also a great way to earn money online“

 16. Pool table assembly Says:

  Somebody necessarily lend a hand to make seriously articles I would state. That is the very first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular put up amazing. Great job!

 17. Pool table assembly Says:

  Hello my family member! I wish to say that this article is amazing, nice written and come with approximately all vital infos. I would like to see more posts like this .

 18. Angel Maglaughlin Says:

  i would be busy again doing some home decors this coming christmas, i’d be buying some new decors for the season’

 19. รับจัดบุฟเฟ่ต์ Says:

  This really answered my problem, thank you!

 20. Philadelphia Pennsylvania divorce Says:

  There is visibly a bunch to realize about this. I feel you made various nice points in features also.

 21. Faytech North America Says:

  Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 22. Exie Tanequodle Says:

  It’s bait n switch, it’s theft of a franchise in order to stomp all over it.

 23. DMV furniture assembly Says:

  Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, let alone the content!

 24. cheap software store Says:

  Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of Wordpress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Leave a Reply