Statt i igenväxning

Faster Alice många kalas och vad ger man till en 90-åring. Jag har fått många fina tips här på bloggen. När jag var på Färgaffären i Hemse så gav Gittan mig fler tips.

De här Majatvålarna luktar gott och de flesta 90-åringar gillar dem och kommer ihåg dem sa Gittan. Jättefin förpackning.

Likaså parfymen 4711. Minns att mommo Helny hade den och att jag tyckte den luktade gott. Om  jag fyller 90 vill jag ha någon parfym med Calvin Klein.

Gittan gör fantastiska paket. Som konstverk.

Lördag körde jag in Stora brorsan till stan på simträning.

Till höger i bild. Medan han simmade passade jag på att gå med stavarna.

Fastän det var jättefint väder och klockan var efter nio så var det inga visbybor ute?

Jag gick ner på standpromenaden. det var alldels öde. Nästan. Några var ute och rastade sina hundar. Om jag bodde i stan och inte hade en massa djur som skulle fodras, ved som skulle staplas så skulle jag vara ute här och gå på morgnarna varje dag.

Men jag var alldeles ensam med tynnen? Det här är nedanför Tott hotell. Det ser ju för jäkligt ut. Man kan ju inte se sjön alls? Hur ser det då ut på sommaren när alla blad skymmer? Om det såg ut såhär på våra marker skulle Länsstyrelsen skriva i sina protokoll att området var “Statt i igenväxning” och det skulle bli avdrag. Men som en som jag bor med sa: Snart har Visbyborna Södra Hällarna som strövområde och då behövs det inte röjas på Strandpromenaden.

Hela promenaden var nedlusad med parkeringsbiljetter också.

Vem ska ta rätt på allt det här?

Jag var faktiskt i stan fredag också. Med deltagarna på Folkan. Vi såg på min gamala elev Jennies glasutställning på GKF. Hon portträtterar ett övergivet hus i Stånga, “Slottet”. Man är alltid väldigt stolt över gamla elever.

Jennie jobbar mycket med glasets förmåga att skapa skuggor. Det är väldigt snyggt.

I hennes bruksglas jobbar hon också med skuggorna.

Det var Måna Engström, skinnlärare på Folkan, som tog emot på GKF. Här visar hon en skinnskapelse som hon har fått inspiration på Island till. Det är sex sammansydda skinn. Jättetjusigt.

Deltagarna och jag var på Almedalsbibblan också och blev fint mottagna av Maja som lärde oss artikelsök och sök i mediarkivet.

Coolt att man kan läsa alla gamla gotlandstidningar på microfilm.

Riktigt gamla grejer.

Jonas påminner mig jämt om att jag har ett år kvar med studiemedel, har bara utnyttjat fem år.  Han tycker jag borde plugga ett år till och jag har ju faktiskt läst metodkurserna så jag skulle kunna skriva D-uppsats i didaktik. Jag går ofta runt och funderar på vad jag skulle satsa det där året på. Gamla gotlandstidningar kanske? Verkar hur kul som helst.

Ända sedan Stora brorsan var liten har han sparat pengar i ett kassaskrin. Ni vet femmor man får av en gammal tant, tior man får till fördelsedagen. I lördags när vi var i stan försökte vi växla in alla mynt. Bankerna tar ju inte emot sånt längre så vi åkte till ICA Maxi, tänkte att de gör av med mycket växel. Kassörskan sa att hon inte kunde ta emot mynten men att vi skulle få rör att lägga dem i. Sedan kom nästa kassörka med rören och sa argt att de kostar pengar och att det var ett undantagsfall att vi fick växla in pengarna så.

Vi fick i alla fall våra rör och plockade i tusentals kronor i dem.

Men sedan fick vi lära oss att det är Myntomaten man ska använda då man växlar in pengar.

Det verkar väl vettigt. OM det inte var för att….

Myntomaten tar 5 % för att växla in barnens pengar. Hutlöst! Och detta då ICA Maxi säkert är i stort behov av växel? Nej. Lilleman växlade in sina mynt på Sudrets Livs och de vare sig gnällde eller tog betalt där. ICA Maxi, det dröjer innan jag åker dit igen.

Men det var inte bara tråkigt i stan. Jag älskar ju M;umin. och har bara Arabias Muminmuggar här hemma.

De här snyggingarna hade Jonas köpt i Stockholm till jul.

Och den här fina kaffeburken hittade jag på Kränku då jag var i stan. Piggar verkligen upp med Muminmamman på morgonen.

/ Mien

4 Responses to “Statt i igenväxning”

 1. Ingrid Says:

  Det kan nog vara problem att lära barnen spara, när de sen upptäcker att deras nit inte alls uppskattas. Tur att ni lyckades växla in pengarna till slut.

 2. lale Says:

  Ganska fräckt av ICA att ta betalt för inväxling i en AUTOMAT !

 3. movers nyc Says:

  movers nyc…

  movers nyc movers nyc movers nyc, movers nyc….

 4. movers nyc service Says:

  movers nyc service…

  movers nyc movers nyc service movers nyc, movers nyc….

Leave a Reply