En sorglig dag

Idag var det en väldigt sorglig dag. Vi fick besked att Peter Asp, WWS simtränare, hastigt har avlidit.

Jag tänker på alla simmarungdomar som han har träffat sex dagar i veckan. Coachat, pushat och tröstat. Här är Peter med vår Storra syrra i höstas.

Det känns så konstigt för även jag har haft kontakt med Peter nästan varje dag i egenskap av förälder. Nästan varje dag har det kommit mejl till oss om träningstider, tävlingsplaneringar etc. Han var så ambitiös, Peter. Omtänksam och duktig.

Det var på hemväg från en tävling med ungdomarna i Borås som det hände. Stora syrran skulle ha varit med på den tävlingen men hoppade av i sista stund då hon inte kände sig frisk.

Ikväll åkte Jonas och jag in till stan för att vara med på en minnesstund på Solbergabadet. Alla var så ledsna.  Peter var inte bara tränare, han var en trygg vuxen för ungdomarna också. Här har jag en så fin bild av Peter som jag tog då vi var tillsammans på simtävlingen Aqua Rapid för ett par år sedan. Vi vuxna var jättetrötta efter en lååång dag på Eriksdalsbadet med ungdomarna och vi bara längtade efter att inta våra luftmadrasser på golvet på fritidset där vi bodde. ;) Men så hade en av simmarkillarna, i ett obevakat ögonblick, köpt en radiostyrd bil som han till sin stora sorg inte fick att fungera.

Och trots att klockan var över elva på kvällen så engagerade sig Peter i den där bilen. Lyckades få tag i en skruvmejsel där vi bodde och satt och meckade. Sådan var han. Han är oändligt saknad.

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8304804

/ Mien

2 Responses to “En sorglig dag”

  1. sonja Says:

    Jättetråkigt ! Jag trdde inte det var sant, när jag öppnade tidningen. Det är ju bra att han finns kvar med många minnen av härliga stunder med träning. Bra att du hade sparat så fina kort !

  2. admin Says:

    Mien says;
    Fattar inte heller att det är sant. Jättetråkigt. En stor förlust för Gotland.

Leave a Reply