Lunch på Bageriet i Visby

Grannens katt, Tiger, han är ju för speciell. När hans matte och husse åker bort så flyttar han helt enkelt in till oss. Han förstår direkt då de packar att något är på gång. Agneta köper en säck torrfoder och ställer in till oss och sedan kommer katten.

Här har Tiger precis checkat in på hotell Hägsarve idag. Lägligt nog fanns det en ledig säng på kontoret efter fransyskan så den intog han direkt.

- Kattpensionat, det är för oföretagsamma katter, säger Tiger.

Som tur är kommer Tiger väldigt bra överens med husets katter. Eller han basar över dem. Elof brukar säga att det är lugnast om Tiger får äta först. :)

Tidigt, tidigt i morse åkte vi in till stan. Storebarenen simtränade medan vi andra gick på bokrea. Det var mysigt att strosa runt.

Stora syrran mötte upp på Norrbys bokhandel. Där läste Lilleman högt ur en fliksaga, eller pop-up-saga, eller vad det heter.

Det var tydligen jättekul. Kändes som om alla på Norrbys tyckte det var skönt när vi gick därifrån.

Jaha, sedan skulle vi äta någonstans. Grabbarna röstade för hamburgare på öster. Jag ville äta libanesiskt. Stora syrran ville testa Black sheep arms. Black sheep serverade inte lunch. Libanesiskt ville flera i familjen ha men Hemmansägaren misstänkte att de skulle vara att töja på gränserna för det yngre, manliga sällskapet. Och att man ibland ska undvika att töja på gränser. Och sedan gillar H att handla i innerstan. Han handlar gärna på Torgkassen då han är i Visby. ;)  Vi körde ner på Stora torget på vinst och förlust men flera restauranger var öppna där och det fanns gott om parkering.

Vi hamnade på Bageriet. Jättegod lunch för 79 kr. Salladsbuffé och kaffe.

Och för en kräsen lunchgäst kunde de snabbt ta fram ett alternativ.

God mat och ypperlig service.

Storebarnen med sina i-Phones. Hemmansägaren brukar också sitta sådär men nu hade ju han varit på bokrea….

…och då blev det traditionellt läsande i …

…glädjedödarna.

Det var en mysig stund på stan men sedan hastade vi hem för att börja vinterklippa våra lamm. Typ en månad för sent. Men så är det att vara gift med en lammklippare. Alla andra går före.

/ Mien

4 Responses to “Lunch på Bageriet i Visby”

 1. sonja Says:

  Vilka fina bilder på barnen,men vad gjorde Emrik? Tiger är som P-E:s katt som flyttar in till Norrgårde.Vi var ditbjudna och tog med torrfoder för 3 veckor.

 2. admin Says:

  Hej mamma!
  Emrik var och simtränade med WSS, han har tränat med dem hela lovet. Vendla är förkyld och hängig så hon klev upp tidigare.

 3. Korey Says:

  Hi, I check your blog on a regular basis.

  Your humoristic style is awesome, keep it up!

 4. Dante Says:

  A person necessarily lend a hand to make seriously articles I might state.
  That is the very first time I frequented your website page and thus
  far? I surprised with the analysis you made to create this actual
  put up amazing. Magnificent activity!

Leave a Reply