Mejl från gården 2013-0324

 

 I lördags publicerade jag den där texten om kontakannonserna i Land. Jag tycker en del män har reagerat jättekonstigt på den. Jag vet inte riktigt vad de är ute efter men det verkar ha blivit lite småsura. Själv tycker jag inte att jag är någon kvinnosakskvinna precis och jag tycker att texten är skriven med glimten i ögat. Men inte alla uppfattar det så. Har fått en del märkliga mejl hem i lådan.Ja, ja.

http://www.helagotland.se/kronika/mien_niklasson.aspx?articleid=8444486

eller…

Mejl från gården2013-03-24

 Ni vet veckotidningen Land som man får då man är medlem i LRF, de skriver ju om människor som bor på landet. En del reportage är riktigt bra. Jag gillar att läsa om författare. Och om människor som haft det svårt men nu hittat ny mening med livet.

Men det är också mycket glesbygdsromantik. Alla vi som bor på landet med djur och vedeldning kan ibland ha svårt att känna igen oss. Alla dagar är inte är så romantiska precis utan består också av hårt arbete. Förra helgen till exempel så fick våra storebarn hjälpa till hela helgen, flytta på en vedhög och gödsla ut i lammhuset. Jodå, visst umgås man då man jobbar tillsammans, det finns en glädje i det. Men det kunde ju vara skönt att bara göra ingenting ibland. Men i Land är det oftast bara härligt att bo på landet. Mysigt i mars! Härligt i påsk!

Jag vet inte varför men ibland läser jag Land-kontakten där människor letar efter en livskamrat. Hemmansägaren avslöjade att han också brukar läsa det. Jag vill på intet sätt raljera om det här med kontaktannonser för de fyller en viktig funktion men under min läsning så har jag iakttagit vissa skillnader mellan kvinnors och mäns sätt att annonsera.

Kvinnorna söker en pålitlig vän, en snäll, seriös och rökfri man. Någon att göra trevliga saker ihop med i passande ålder. En själ som rymmer både sorg och glädje, drömmar och framtidstro. Någon önskar till och med att bilda familj.

Men sedan finns det män som är lite mer rättframma. En 58-årig kille sökte förra veckan en tjej, från 20 år, som ska ha stor byst:

- Det där är inte representativt för männen! protesterar Hemmansägaren när jag tar upp det där med bysten.

Men i fredags så var det en 65-årig och enligt egen utsago, viril man som söker en kvinna, gärna lite sexig, för spännande träffar.

Hemmansägaren menar då att det är ärligt av männen att skriva ut vad de verkligen söker. Att det bland männen som erbjuder fastighetsskötsel och teknik, bärplockning och bilturer kan finnas många fula fiskar som egentligen är ute efter något helt annat. Och så säger han att det faktiskt kanske finns kvinnor som nöjer sig med att bli utvalda för att de har stor byst.

Då är det väl alltså bara jag som är fånig som tycker de här karlarna är lite för pang på rödbetan, eller hur man ska uttrycka det. I själva verket kanske vi kvinnor skulle ta efter männen och svara med samma mynt, bli lite mer vågade. Därför går jag runt här hemma och funderar på att sätta in en egen annons i Land-kontakten. Vad tror ni om:

Sökes:

Ärlig, snäll och händig man som tycker om djur. En stor kuk är ett plus.

För det är väl ingen större skillnad på stor byst eller stor kuk? Eller? Tror ni jag får vara med i spalterna? Förmodligen inte. Men det kunde ju vara lite intressant att ta del av LAND- redaktionens argument till varför de refuserar min annons.

/ Mien

4 Responses to “Mejl från gården 2013-0324”

 1. P Says:

  Småskrattar… Det här måste mannen få läsa… Vi får avhandla det här live någon gång.

 2. Lovisa Says:

  Hej Mien!
  Tråkigt med lamningen och roligt med kontaktannonsen, lättade upp lite.
  Här det nya projekt på gång. Att ragga Gotländska ungdomar till “min” nya
  skola. Vackstanäsgymnasiet!
  Program som ni saknar på Gotland som vi har är: Textil-design, Trädgårdsmästare, Barn och fritid (inriktning Idrott).
  Visst kan det vara nåt?!
  Planerar att åka över snart och jaga…… Har du några bra kontakter?
  Kram å hej Lovisa

 3. admin Says:

  P
  Ska vi sätta in en annons?
  Lovisa;
  Japp, jag kan förmedla lite…
  Kul och lycka till!
  / Mien

 4. Chas Says:

  Every weekend i used to pay a quick visit this website, as i wish for enjoyment,
  for the reason that this this web page conations actually
  good funny material too.

Leave a Reply