En mental paus

Idag torsdag är det ju vår hemarbetsdag. När vi hade fodrat och fixat i lammhuset så kände jag bara att vi behövde en mental paus från alltihop. En liten semester. Eftersom pick-uppen har varit körförbud på en längre tid då ingen har haft tid att besiktiga den föreslog jag att vi skulle göra en utflykt till Stånga och se om vi kunde få en drop-in tid. Hemmansägaren var med på noterna. Vi åkte först över Havdhem och kvarnen där och köpte lite ekologiskt kraftfoder, mineraler och energiblock. Jättemysigt med en bilutflykt. Sedan fortsatte vi mot Stånga. Vi fick en tid och medan vi väntade åkte vi till Stenstugu kvarn och köpte LG:s lammnäring som bara finns där och på Roma gårdsservice tror jag. Den är dyrare men bättre än Lantmännens. Vi köpte också något blodsockerhöjande medel på flaska då vi har haft problem med trillingtackor att de är helt utmattade efter förlossningen. Nötochfår tror jag det hette.

Jätteskönt att få känna sig lite omhändertagen på bilbesiktningen i Stånga. Det är varmt och mysigt i deras kundrum. Gubbar pratar.

Det finns tidningar att läsa.

Och en kaffeautomat där man kan få sig en gratis cappuchini. En riktig värmestuga.

Lady var också med. Och bilen gick igenom.

Lady ja, hon hade det tufft igår. Det var så mycket att göra och så vimsigt och på kvällen upptäcker vi att hon är borta. Då har Jonas glömt henne nere hos gimbrarna i Sigleifs i Silte när han var där och tittade till. Det började mörkna när vi upptäckte det här och jag blev jätterädd. Tänk om hon gett sig ut i silteskogarna och tänk om vi inte skulle hitta henne igen? En gång förut har hon varit borta, hon blev skrämd en gång efter att ha fått en stöt av ett elstängsel och försvann då in i djupa storskogen.

Vi körde hur fort som helst till Sigleifs och ingen liten hund fanns någonstans. Jag var så rädd, så rädd. När vi kommer längst ner i Sigleifs kvior så sitter hon där så duktigt på vägen och väntar. Hon har gjort precis som man ska, när man tappar bort husse och matte så ska man inte vimsa iväg utan stanna på platsen. Hon var  ledsen och darrig och upprörd men det lade sig ganska fort. Lilla gumman.

- Husse glömmade mig!

Ja, och så provar vi på hur det är att ha utflugna barn den här veckan. Stora syrran har vi inte sett på två veckor. Och i helgen åker hon till Uppsala för att simtävla.

Hon har skaffat sig “sällskap” som min faster Alice uttrycker det. Och under påsklovet har hon varit med sitt sällskap och dennes familj i Åre.

Jätteroligt ju att få lära sig åka skidor.

Lite kämpigt var det nog i början.

Typiskt gotlänningar var det någon som sa som jag visade den här bilden för. Ha, ha. Jag tror dock att det gick riktigt bra för vår flicka i backarna och att hon fick kläm på det här med skidor.

Soligt verkar det också ha varit.

Ja, och så är stora brorsan på PRAO i Visby den här veckan och bor där i det lilla huset som vi hyr. Så här hemma har vi bara Lilleman. Och så vi gamlingar då som gläder oss åt en bilutflykt tillsammans med hunden till Stånga.

/ Mien

11 Responses to “En mental paus”

 1. sonja Says:

  Skönt för er med en paus mitt i allting! Fina bilder från Vendlas påsklov,men vi saknade henne. Stångabesiktningen är toppen och jag försöker uppmuntra mina pensionärskompisar att åka dit och bli omhändertagna. Fina bilder från vårt påskfirande i Klinte.

 2. Åsa! Says:

  Ja du Mien, helt plötsligt blir det alldeles tyst och tomt hemma! Hur kunde de bli så stora, så fort?

 3. Per-Olof Says:

  Vilken duktig vovve! Kan ju vara hur läskigt som helst att inte hitta sin kompis som är på rymmen.

 4. admin Says:

  Sonja;
  Ja, när man tycker att ett besök på bilprovningen är en riktig fest…..Jonas var så glad över utflykten!

  Åsa;
  Väldigt, väldigt fort gick det!

  Per-Olof;
  Jättehemskt med husdjur som är borta!

  / Mien

 5. P Says:

  Stora sonen skötte sig utmärkt när han dukade av efter mig. Jag frågade om han var Miens grabb. Han undrade nog vem jag var för mer än så blev inte sagt.

 6. Daniel Says:

  På vilket sätt upplever ni att LG:s lammnäring är bättre än Pontus? Testat båda och kan inte påstå att jag upplevde någon skillnad, annat än att LG:s var dyrare.
  Med vänlig hälsning, Daniel.

 7. admin Says:

  Hej Daniel!
  Jag tycker LG:s är drygare och att lammen blir finare av den. Men jag har ju inte gjort någon vetenskaplig studie precis utan det är bara min helt subjektiva uppfattning!
  Mien

 8. Daniel Says:

  Tack för svar.

 9. http://www.mathspace.org/ Says:

  I am genuinely glad to read this blog posts
  which consists of lots of valuable information, thanks for providing these kinds of data.

 10. Karl Says:

  My brother suggested I might like this website. He was once totally right.
  This submit truly made my day. You can not consider simply how
  a lot time I had spent for this information! Thank you!

 11. Cooper Says:

  I like the helpful information you provide to your articles.
  I will bookmark your weblog and test once more here regularly.
  I am slightly sure I will learn many new stuff right here!
  Good luck for the next!

Leave a Reply