Dagens GA

I dag var det tre sidor jättefina bilder från Hägsarve på våra lamm och Jonas i GA.

Vår lamning började ju som skit. Vi tappade 30 lammungar, en femtedel. De var döda och missbildade och svåra att få ut ur tackorna. Vi hade en stor lastpall full av döda tackor och ungar som låg utanför ladugården. Det var hemskt. Så ledsna som vi varit för allt. Sedan gick det bättre och det var ju tur. Lamning är en enorm påfrestning. Jag tänker inför varje år att det är ett för stort ansvar att ha så många tackor som ska lamma. Ju mer man lär sig ju mer förstår man vad som kan gå fel. Och ju mer gläder man sig när det går bra.

Tidningarna har blivit lite njugga med att lägga ut reportage på webben så för att se Hägsarvereportaget måste man vara prenumerant.

/ Mien

7 Responses to “Dagens GA”

 1. Ingrid Says:

  Jag läste reportaget i GA och historien om den lilla handikappade lammflickan är så gripande.

 2. admin Says:

  Ingrid:
  Det är en fin historia. Lilla Estrid är så rund och go. Och busig.
  / Mien

 3. Siv-britt Says:

  Fick tidningen av dotera, då vi har GT. En fin berättelse om än med mycket sorg i. Vi har råkat ut för oförklariga dödsfall, ungar ca 3 v. Stora fina. Så igår åkte vi in med två ungar för obduktion. Hoppas få en förklaring och kunna åtgärda det!!
  Din blogg är så kul att läsa! Tack för att du delar dit liv med oss!!

 4. admin Says:

  Siv-britt;
  Och tack för att du läser min blogg. Åhh så tråkigt med fina lammungar som dör. Hoppas verkligen ni får reda på vad det är. Och hoppas alla andra lammungar får må bra och snart glädja sig över grönt gräs!
  / Mien

 5. Carita Liljendahl Says:

  nej men usch så lessamt med viruset och de döda djuren…
  fint att ni ställde upp för tidningen ändå och att du kan berätta om allt här

 6. http://aktimista.ru/bitrix/rk.php?goto=https://www.explosion.com/134923/dr-lindsay-rosenwald-confirms-fbio-partnership-nyc-penthouse-listed-for-65-million/ Says:

  Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting tired of Wordpress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of
  a good platform.

 7. Dexter Says:

  Quality content is the important to interest the viewers to go to see the web page, that’s what this web site is providing.

Leave a Reply