Sköna maj….not!

Hej!

Sköna maj är här och det har varit helt crazy med allt som måste göras och närvaras på. Min kropp är trött så från och med NU måste jag börja ta hand om mig själv och vårt hem om jag ska orka komma på banan igen.

Alla ni som kallar till möten, grillkvällar, skolgårdskvällar, utflykter, utbildningsdagar etc i maj. Bara ett litet tips,  det finns elva månader till på året som man kan utnyttja.

I morse knuffade napplammet Storebror mig i sin iver efter välling. Eftersom Storebror är väldigt stor och tung så blev det en rejäl knuff. Jag ramlade handlöst in i ett snår med brännässlor. Så här ser min kropp ut nu.

Lilleman ( Inte ett napplamm utan sonen) sa häromdagen att han tycker att vi ligger lite efter med gräsklippning.

- Alla andra har klippt minst en gång redan! sa han och så bekymrad ut.

Lustigt att jag aldrig lär mig. Jag tänker alltid att jag ska serva klipparen innan jag ställer in den på vinterförvaring. Men, i år igen, när jag tar ut den för vårens första klippning så är den trasig. Och alla andra vill också ha sina klippare lagade så här års så det tar lång tid innan den är klar på verkstaden

Det är väl med mig och min gräsklippare som med alla som lägger ut möten och aktiviteter i maj, lite dålig framförhållning.

/ Mien

8 Responses to “Sköna maj….not!”

 1. sonja Says:

  Det är inte lätt att ha framförhållning. Min klippare hade stått och vajern till gasen hade rostat av.Hannas klippare hade fel på snöret. Du hade så fantastiskt vackra blommor i gräsmattan sist vi sågs. Dom vissnar ju ner så då blir det lättare att klippa.Härligt att du bloggar igen och är på banan !
  Jag som är pensionär anser att maj och december borde bort ur almanackan för då är det så stort utbud och en massa måsten.

 2. Estrid Says:

  Tycker gräsmattan ser härligt frodig ut. Ungefär som hos mig, kan jag tänka. Men AJAJAJ vad ditt ben ser ut. Du kanske behöver komma på husmorssemester till Kungsholmen några dagar? Gästsängen är bäddad. /kram e

 3. Markus Says:

  Kanske jag kan fixa klipparen? Vad är det för fel?

 4. Ingrid Says:

  Jag är väldigt nöjd med att jag bara har mina småplättar att klippa. Det är alldeles lagom för en pensionär!!

 5. Åsa! Says:

  Kan ni inte släppa in lammen eller hästarna i trädgården? De skulle säkert bli överlyckliga :)

 6. admin Says:

  Sonja;
  Nu är klipparen lagad så nu kan jag inte skylla det oklippta gräset på den längre!

  Estrid; Åh, jag kommer gärna!

  Markus; Jag har väl som vanligt kört in i en sten eller dylikt så hela skiten har krökt sig!

  Ingrid;
  Jag gillar egentligen att klippa gräs men tiden räcker inte till…

  Åsa; Japp, men hästar och lamm äter inte bara gräs utan blomknoppar, bark från äppelträden etc…

  / Mien

 7. Christine Says:

  Nejdå, inte skall månaderna ut ut almanackan! De skall bara ha ALLA dagar med, alltså alla 62! Vem som helst skulle hinna med om det var tillräckligt många dagar i maj! Det är världens finaste månad. Men som sagt, i år igen, har almanacksförlaget bara fått med de första 31 ;)

 8. admin Says:

  Christine;
  Jag önskar bara att man hann njuta lite mer. Kanske almanacksförlaget fixar det till nästa år?
  Mien

Leave a Reply