Och vi körde fast

Våra bagguslingar, sex stycken, håller på att gå oss på nerverna. Förra veckan ägnade vi så mycket tid åt att leta efter dem. Vi tyckte att de hade det jättebra i Silte, massor med mat och gott vatten, stora ytor att vandra på. Baggarna var av en annan uppfattning så de rymde. Några av dem gick hela vägen genom skogen till Petes. Andra valde att rymma till andra ställen.

Nu har vi haft dem i ladugården i ett par dagar med de bara stångas och knuffas och bråkar. Plus att de är jättemagra efter allt gruff och behöver komma ut och äta gräs.

Jag kom då på att vi har en fint inhägnad hage på ett annat ställe i Silte där baggarna skulle kunna gå, förhoppningsvis utan att rymma. Vi kallar hagen Dåliga samvetet för att vi har lite svårt att utnyttja den för att den ligger lite dumt till.

Jag hade köpt färsk kyckling som vi skulle grilla och Stora syrran skulle komma hem och allt skulle bli så mysigt. Vi skulle bara köra baggarna först. Som jag sa så är den fina åkern Dåliga samvetet svår att utnyttja och igår kom jag på varför, vi körde naturligtvis fast bilen och släpet på väg genom skogen. Fick snabbt dirigera om allt, be Markus hämta syrran vid bussen istället, ringa efter hjälp och bli hämtade i skogen och hem och hämta traktorn….

Men Bustern fixade biffen!

Och stora syrran fick skjuts till Hablingbo av sitt bilburna sällskap så Markus slapp, tack ändå ….

Hon är så omtänksam, vår stora syrra!

Det blev som ni förstår inte grillad kyckling och färsk sparris igår utan Billys pizza. Men bara baggarna kommer att trivas och slutar rymma så får det gå.

I gräsklipparverkstaden igår. Syns inte här men det var säkert 20 klippare som väntade på att bli lagade.

Min klippare var lagad så nu ska här klippas gräs. Lilleman vill kasta varpa och klagar högljutt över att han inte har någon varpaplan.

/ Mien

5 Responses to “Och vi körde fast”

 1. Annelie Says:

  Åh vad jobigt men bråkiga rymlingar och fastkörning. Att ha hormonstinna baggar är inget kul, jobbiga att hantera, hur i hela världen smalar ni ihop dom utan vallhund? Vi har ju bara två så kornhinken fungerar bra och än så länge går de hem till gården när de kommer på fel sida om stängslet.
  Vi hade en Buster tidigare eller rättare sagt mannen hade en på sin handelsträdgård men han körde alltid fast med den i snön (?) så därför skaffade de en baklastare istället. synd för den hade passat bra här hemma till vårt lilla jordbruk.
  Skönt att ha barn som börjar bli vuxna eller hur, mycket blir lättare. Som när dottern våran tog körkort oj vad hon har fått ställa upp och köra och hämta allt möjligt plus att hon är en duktig kock, det uppskattas under högsäsong. Ha en fin morsdag Mien, jag har hissat flaggan så det känns riktigt somrigt idag!

 2. Siv-Britt Says:

  Jo du Mien, dessa lamm kan hålla en sysselsatt. Ofta rymmer dom precis när man fått maten på bordet och tagit en klunk vin.
  Hur mår din nässleskada, fy sjutton! Så ont som det blir!
  Ha det bra på Morsdag, o hoppas lammen håller sej i schack så du kan fira!

 3. admin Says:

  Annelie;
  Tack för din fina kommentar. Vallhund är säkert bra men man kommer långt med ett kraftfoderspann också som du märkt. De där baggarna är så dumma i huvet så så fort jag visar mig kommer de störtande och skriker:
  - Matte! Hej!
  Så nej, det är inga som helst problem med att få tag i dem. Hoppas nu de går kvar…..

  Siv-Britt;
  Nässelskadan är det bra med, men du skulle se mitt blåa ben….Ha ha, visst är det så att lammen alltid hittar på något fuffens typ när man firar midsommar och har tagit ett par snapsar. Jag tror det är därför jag alltid är så uppstressad kring familjehögtider. Morsdag var väldigt lugn, vi firar inte det så mycket. Vi firade med kontorsjobb!
  / Mien

 4. P Says:

  Ja hur vissa rymlingars huvud fungerar skulle jag vilja veta. Vi har en stor hage med nytt stängsel, få tackor, mycket mat och härligt klart vatten. Ändå ska två stycken in till en turist (tar sig till om med, utöver stänglset, sig över en stenmur). Nu är vi skadeståndsskylda fyra murgrönor (de var små och var i kruka och hon visste inte om det var ute- eller innemurgrönor….) Det är bara till att inhandla och se glad ut. Bara de inte äter dyrare saker. Rymlingarna fick flyttas till en annan hage så deras nojja avbryts. Forstätter det blir det slaktbilen.

  Men jag känner ingen det där som Siv-Britt skriver. Lagom till maten står på bordet och vinet är upphällt så kan man ge sig den på att någon har rymt, en grind inte har stängts eller liknande. Det är en stressfaktor.

  Men annars är det trevliga djur som är väldigt tama. Men det kanske är det som är problemet, att de är så sällskapssjuka!

 5. admin Says:

  P,
  Ha ha ha ha, förlåt jag skrattar så…….åt lamm och murgrönor och hur man får skämmas…Vet själv hur det är att åka hem till ledsen farbror som står och dystert tittat på avgnagd forsythia. Det kostade en massa ursäkter och en bag in box!
  Mien

Leave a Reply