Världens starkaste centerpartist?

Idag hade jag bokat in ett besök på Vanges gårdsmuseum i Burs tillsammans med eleverna.

http://www.vanges.se/

Jättefint museum som bland annat berättar mycket om kvinnornas arbete på gården och självhushålltiden.

Tyvärr kunde jag inte åka med själv för jag var tvungen att gå på möte. Men Jonas åkte med. Och jag vet inte vad jag ska säga, han skötte sig väl och han kan ju berätta hur mycket som helst om alla gamla grejer och så. Men det räcker väl inte riktigt för honom, han måste till varje pris utmärka sig på något mer sätt.

Det fanns hundrakilosvikter inne på museét som eleverna försökte lyfta. Ni som känner Jonas kan väl räkna ut resten själva….

Fick den här bilden skickad till mig av en elev. Hemmansägaren lyfter 200 kilo! Jag vet inte vad man ska ha för bildtext; Vad som skiljer pojkar från män? eller Världens starkaste centerpartist!

/ Mien

5 Responses to “Världens starkaste centerpartist?”

 1. Ingrid Says:

  Där har vi varit, jag och maken, men vi lyfte inga vikter…..

 2. Siv-Britt Says:

  Karlar vet inte alltid sitt eget bästa…kan bli ont i ryggen av sånt!!

 3. Hanna Says:

  Suck!

 4. sonja Says:

  Jag har varit där med Sanda Pastoratskör och alla gubbar var till sig över alla gamla grejer. Själv så tyckte jag det var intressant och samtidigt deprimerande när man insåg vad dom fick slita för brödfödan förr.J är outstanding som vanligt !

 5. admin Says:

  Ingrid; Åke var väl klokare än så…
  Siv-Britt; Ont i ryggen = ingen lammklippning. Jag hade satt P för det där om jag varit med!
  Hanna; Ja, så kan man säga.
  Sonja; Det kanske är deprimerande men Vanges ladugård är ju också full av maskiner som ska underlätta, tvättmaskiner tex. och det ger ju en positiv känsla. Jag tror inte bara det var förr folk fick slita för brödfödan många måste slita idag också. Slitet kanske tar sig andra uttryck än fysiskt kroppsliga, som dåligt samvete, otillräcklighet etc. Varje generation har nog sina bekymmer.
  Mien

Leave a Reply