Scener ur ett äktenskap

Det är mycket arbete med att organisera en baggauktion. Allt det praktiska med lokal, betalning, urval, katalog, reklamintäkter, smittskydd. Allt bygger på att det finns frivilliga som ställer upp. En av Hemmansägarens uppgifter var att hämta en läktare i Visby, frakta den till Sjonhem och montera upp den där. Det var kommunens stora läktare som brukar finnas på tornerspelen. H hade engagerat flera av sina elever på Hassela och en lastbil för att forsla allt till Sjonhem. Sedan skulle också en person från kommunen följa med och visa hur man sätter ihop läktaren. H hade också lånat en grannes jätteorange merca som han körde själv.

Lördag morgon ringer kommunpersonen och säger att denne, av olika anledningar, inte kan följa med till Sjonhem. Bingo! Lite halvstressad åker då H mot Visby.

 Grannens jätteoreanga merca

I Visby finns ett tidningsställ hemma hos vår kompis Henrik Radhe som också ska ut till Sjonhem.  För att Hemmansägaren ska slippa krångla sig in i villaområden med lastbilar, elever och läktare ska Henrik åka till honom med tidningsstället. Min uppgift är bara att ta reda på var i Visby Hemmansägaren håller hus så att Henrik kunde lämna över stället.

Scener ur ett äktenskap

 AKT 1

Jag ringer Hemmansägaren på hans mobil.

Jag: Var ska ni hämta läktaren?

Hemmansägaren: Vid Danielssons tryckeri på Verkstadsgatan.

Jag: Var ligger det?

Hemmansägaren: Det vet väl alla! Typiskt dig att inte ha koll på någonting!

Jag, ganska sur: Kan du precisera var det ligger? I vilken del av Visby?

Hemmansägaren, jätteirriterad: Men vad fan! Norra Hansegatan ut bara…..

 AKT 2

Jag ringer Henrik på hans mobil.

Jag: Du ska köra till Danielssons tryckeri på Verkstadsgatan.

Henrik (som bor i Visby, har stenkoll på alla vägar då han jämnt är ute och flänger och far i sitt jobb på GA): Va????

Jag, fortfarande sur: Det ska tydligen alla veta var det ligger.

Henrik (efter en lååång paus): Jaha, jag tror kanske att det är borta vid Flexhuset…..men tror du verkligen att jag kommer att hitta honom?

Jag: Titta efter en orange lastbil!

AKT 3 

Henrik ringer mig på min mobil:

Henrik (garvar så att man inte hör vad han säger): fruehhhhhhiiiiiiii

 Låååångt flak

När Henrik kommer körande på en av Visbys kringleder får han syn på en orange lastbil direkt. Den står stilla tillsammans med en annan lastbil mitt i en korsning i Visby. Runt bilarna hänger ett gäng villrådiga hasselaelever. Deras ledare, Hemmansägaren, står mitt ibland dem. Han ser mycket stressad ut. Hans hår står rakt upp. I ena handen håller han en mobiltelefon som han febrilt ringer kors och tvärs på. I andra handen har han en karta som han viftar med.

Det slutar med att Hemmansägaren, lastbilarna och eleverna blir lotsade av Henrik till det där förbaskade tryckeriet.

Jag är fortfarande sur.

Henrik garvar fortfarande och säger att det hela såg ut som en scen ur filmen Ny i Sverige eller vad den hette.

Mien

7 Responses to “Scener ur ett äktenskap”

 1. Åsa! Says:

  Ha, ha! Jag kan faktiskt se dom framför mig! (Skrattar ännu för mig själv)

 2. Anders Says:

  Stopp Stopp! Danielson trycker inget i Visby längre. Men dom har fått en bra order.

  http://www.danielson-group.com/client/images/slideshow/2_1.jpg

 3. Anders Says:

  t.h på bilden

 4. admin Says:

  Åsa;
  Bra att man kan glädja någon! Själv är jag ännu sur.

  Anders;
  Kunde just tro att du visste var tryckeriet låg. Jag ska nu ut där och göra rent i dotterns hästboxar. Jag har haft lamm som förorenat och hon är mycket upprörd. Medan jag gödslar ut kanske jag stansar ut några BMW-stickers också.
  Mien

 5. Lindsay Rosenwald Says:

  Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but,
  I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing
  it develop over time.

 6. forums.metalorgie.com Says:

  Very soon this web site will be famous among all blog people,
  due to it’s nice articles or reviews

 7. Brookwood Camps Says:

  A motivating discussion is worth comment.
  I do believe that you ought to publish more on this subject, it may not be a taboo matter but
  usually people do not talk about such subjects.
  To the next! All the best!!

Leave a Reply