Saft och kärleksbekymmer

Inte för att man ska dricka en massa saft men till fest är det ju gott. Varför gör man inte egen saft oftare egentligen?

Den här rabarbersaften blev himmelskt god. Kanske lite för söt, jag skulle kunna tänka mig en vuxenvariant med hälften så mycket socker.

- Det är sockret som gör den god! sa Lilleman då.

Lilleman och Stora syrran  har slutat skolan, Stora brorsan slutar idag. Sommarlov! Kvar i köket hänger lappar med ogjorda läxor som Lilleman inte orkat göra. Måste skriva om det där med läxor någon gång.

Rolle har varit här och ensilerat. Det gick som en dans.  Sedan ska ju säkert Hemmansägaren själv skörda hö med sina gamla grejer i år också….Men jag har bestämt mig för att inte oroa mig så mycket över det i år. Hans veteranlantbruk kan ge mig magsår. Med gamla traktorer som helt plötsligt stannar vid vägkanten längs med 140:an, punkteringar, framrutor som exploderar, stora mängder regn,  etc. Visst är det fint med höbalar men de kostar en del ångest….

Jack, en flitig gäst i vårt hem. Här är han besviken över att Lady inte är hemma.

- Det är så synd om dig, Jack! säger Hemmansägaren.

- Jag är så förälskad! flåsar Jack.

/ Mien

2 Responses to “Saft och kärleksbekymmer”

  1. Ingrid Says:

    Rabarbersaft ska jag säga till Eva att hon ska göra. Hon är så bekymrad över all rabarber som bara står där!

  2. Carita Liljendahl Says:

    Just det! Fram för mer egenproducerad saft - och så fina flaskor också!

Leave a Reply