En till kommentar och plastinsamling

Jag har fått en kommentar på helagotland efter min krönika om läxor. Jag vet att man ska ta ansvar för de debatter man startar och svara på sådana här inlägg. Men dels så har jag tappat bort mina inloggningsuppgifter till sidan samt att jag tycker skribenten har gjort en slarvig läsning av min text.

Mandat (igår)

Läxor kan vara ett bra sätt att ha koll hur det går för mitt barn i skolan. M Niklasson avsäger sitt föräldraransvar. Det kan vara jobbigt att ta tag i läxorna, att lära sina barn att jobba men det är ändå våra föräldrars skyldighet.
Om föräldern inte klarar av att få sitt barn att läsa läxor 1-2 ggr i veckan 10-20 min åt gången kan man inte heller tro att studiemotivationen är på topp i skolan heller. Detta är ofta ett problem, att föräldrarna inte stöttar sina barn att man inte förmedlar till dem att skolan är viktig och det gör man ju inte om varpa, innebandy och TV går ständigt före. Föräldern har möjlighet att muta, hota, ta konflikter och belöna på ett helt annat sätt än en lärare i skolan. Det kan vara jobbigt att lära sig jobba ännu jobbigare i långa loppet om man inte gör det

Men jag ska säga en sak. Jag är absolut för att barn ska lära sig arbeta. Men jag tycker de ska sköta sitt arbete under skoltid, under arbetstid, så att de kan jobba med annat på fritiden.

Gänget jag lämnade av på fotbollsskolan idag.

Så var jag hos Ninnis Ull med skinn. Det såg så fint ut med skinnen och blommorna och Ninni.

Och så var det insamling av lantbruksplast i Havdhem idag. Man måste lämna in plasten och spara kvittot man får så att man kan visa upp det om man får EU-kontroll. Hemmansägaren, han som kör traktor, var inte hemma så jag fick lasta plasten på pickuppen och köra i tre vändor till Havdhem. Plasten, speciellt korvplasten, var jätteskitig. Mannen som tog emot mig vid insamlingen tittade på mig länge och sedan sa han:

- Är det inte du som är den där kända krönikören?

- Japp, det är jag! sa jag.

/ Mien

7 Responses to “En till kommentar och plastinsamling”

 1. Www.Rapidshare-King.Info Says:

  Www.Rapidshare-King.Info…

  Mejl från Gården » Blog Archive » En till kommentar och plastinsamling…

 2. Rosalind Says:

  Hi! I’ve been following your weblog for a while now and finally got the
  courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock
  Texas! Just wanted to mention keep up the excellent job!

  Also visit my homepage … Rosalind

 3. major energy Transition Says:

  Awesome article.

  My web site: major energy Transition

 4. Yogakiddoswithgaileee.com Says:

  Yogakiddoswithgaileee.com…

  Mejl från Gården » Blog Archive » En till kommentar och plastinsamling…

 5. successful Life Coach Says:

  successful Life Coach…

  Mejl från Gården » Blog Archive » En till kommentar och plastinsamling…

 6. keywords Says:

  With all the disharmony in the royal family of late, will Major Hewitt
  be pleased he introduced Harry to Meghan? This cant be true, why do you
  need to lie. I wonder if he charged them a finders fee.

 7. Ollie Says:

  Are flakes like Elizabeth Warren and Alexandria Ocasio-Cortez a larger benefit to Republicans or
  Democrats? Republicans, for certain. They are
  both cartoon heroes. You couldn’t make them up. Two wildly different situations.
  Alexandria is way too expressive for such a callow youth. Elizabeth is
  definitely a gem.

Leave a Reply