Parkeringskrångel, papperskrångel och midsommarfint

Idag var jag på läkarbesök i stan. Sedan passade jag på att handla lite grann. Kolla parkeringen här på öster. Den är knappt halvfull.

Men ändå var det värsta parkeringslappskaoset. Folk köade och knappade och var förvirrade. Man ska inte ha bråttom kan jag säga utan det här systemet är till för semesterlediga.

Jaha, så var det sista dagen för att lämna in strukturundersökningen.

Jordbruksverket vill veta hur många lamm man har, hur stor areal man har, betesmark, åkermark, skogsmark, egen och arrenderad vilken entreprenadverksamhet man har etc. Jag vet inte hur många gånger per år man ska uppge de här siffrorna. Varför kan de inte samköra med får- och geträkningen som man lämnar in två gånger per år? Och varför kan de inte kolla med SAM vad det gäller arealerna? Man måste  ju ändå uppge ens kundnummer i både KRAV och SAM så jag förstår inte.

Vem ska bekosta all den obetald arbetstid det tar av mig att fylla i alla blanketter? Jo, det blir väl jag själv det. Jonas håller just nu på och skriver en krönika om allt det här papperskrånglet inom jordbruket. Det är på tiden att någon säger ifrån snart.

Stora syrran är i Åre över midsommar. Jag skickade henne en liten bild från barndomshemmet:

Mien

One Response to “Parkeringskrångel, papperskrångel och midsommarfint”

  1. Annelie Says:

    Jag fyllde också i den där jädra blanketten i gårkväll. ögonen gick i kors och det blev ett himla kollande i papper hit och dit. Tänkte exakt som du, varför kör dom inte uppgifterna mot SAM. Det borde också finnas ett alternativ för oss som bara är småbrukare och har den här verksamheten som bisyssla känns futtigt att fylla o noll på nästan alla sidor. Tänkte fylla i något dräpande, näsvist på övrigt men var så trött att jag inte kom på nåt. Sedan borde timmarna man lägger ner på administration redovisas också. En mätbar siffra för myndighetskrångel måste vara viktigt att ha struktur på…
    Ha en fin midsommar! /Annelie

Leave a Reply