Torkan och så

Men oj vad torrt det är. Visst är det skönt med de varma augustidagarna men det är lite läskigt också. Häromdagen skulle Hemmansägaren fylla på vatten hos baggarna och glömde då vattnet på några minuter. Då gick brunnen torr! Jag blir lika rädd varje gång. Det är så otäckt att inte ha vatten! Man använder ju vatten hela tiden! Först och främst ska djuren ha, men till dem kan man ju hämta på ett tappställe. Men man ska spola i toaletterna, brygga kaffe, skölja av disktrasan så man kan torka av diskbänken….Tänk efter när du står i köket hur många gånger du egentligen sätter på vattnet, det är åtskilliga gånger!

Vi har vattentankar man kan köra efter traktorn men eftersom jag inte kör traktor så känner jag mig lite hjälplös. Det har jag dock rått bot för nu!

Vattnet är förvisso tillbaka i brunnen igen men för att jag ska slippa känna mig orolig har vi köpt en vattentank man kan dra efter bilen! ( Ehh, den är ett hemmabygge och säkert inte riktigt godkänd att dra ute på vägarna, men vi kör i 30 …) Då kan man hämta vatten i Silte, som här, och tappa av i den egna brunnen om det skulle behövas.  Och jag kan göra det själv! Nu hämtar vi vatten till djuren. Man fyller i hur mycket vatten man hämtar och så betalar man det sedan.

Egentligen är det ju heltokigt att man spolar i toaletterna med rent dricksvatten, det brukar jag fundera över nu då det är dåligt med vatten.

Jaha, vad har vi gjort mera då? Än att köra vatten?

Vi har hälsat på E som sytt en fantastisk fäll av fem skinn från vår gård. Det femte skinnet har hon klippt ut till ett bräm och sytt runt hela. Så vackert! Baksidan är tryckt och broderad med 1800 pärlor!

Söndag var alla hemma. Vi jobbade lite med ved. Jag grillade kyckling och lyckades riktigt bra. Mommo och PE kom med jättegoda, egenodlade tomater. Mr K kom förbi för att ta med sig Stora syrran in till stan. Lite tråkigt att hon bor därinne hela veckorna, jag får lite mammalängt. Men så är det när man bor så långt från gymnasiet, ungdomarna får flytta tidigt.

/ Mien

2 Responses to “Torkan och så”

  1. sonja Says:

    Tack för gott kaffe som piggade upp och en trevlig pratstund med er !

  2. Latanya Says:

    I every time used to read post in news papers but now as I am a user of web so from
    now I am using net for posts, thanks to web.

Leave a Reply