Förstelärare

Jag är väldigt stolt och glad över att min syster har blivit en av förstelärarna på Gotland! Grattis syrran, du är precis rätt person för det här!

Syrran har vidareutbildat sig under många år och har nu en bred kompetens. Till exempel så har hon läst in svenska från årskurs ett till nio. Eftersom hon jobbar på högstadiet och nu också är insatt i hur läsinlärningen går till så har hon fått en större insikt i läs- och skrivsvårigheter bland tonåringar, hon har fått fler verktyg att jobba med.

Jag tycker det är jättebra att det satsas mer på duktiga lärare och att det nu öppnas upp karriärvägar för lärare i själva verksamheten. Annars har enda sättet att göra karriär varit att lämna undervisningen och bli chef .

- Att göra karriär i klassrummet är ju det bästa kan jag tycka! säger syrran.

Läs mer om förstelärarna HÄR!

Den här bilden har ingenting med förstelärare att göra men Jonas skickade den till mig igår. Lilleman på Smaklösakonsert på Magazinet i Hablingbo med sin b-kusin Micke i somras. Killarna har gjort den snygga banderollen själva inför konserten.

/ Mien

2 Responses to “Förstelärare”

  1. Hanna Says:

    Oj! tack tack. Jag är dock besviken på att Hela Gotland lyfter fram lönen så. Försökte dock rätta till det på radion igår på morgonprogrammet.

  2. Anders H Says:

    Såg det igår. Grattis Hanna!

    Överlärare nästa. När jag jobbade på S:t Olof på 70-talet, så fanns det skötare, försteskötare, överskötare. Borde kanske återinföraras inom psykiatrin.

Leave a Reply