Fillifjonkor till salu!

Elof mår bättre. Han knatar omkring härhemma men man märker att han ännu är lite omtumlad. Han berättar för alla som vill höra på hur olyckan gick till. Han säger att just som han skulle gå över vägen kom en bil och att det sedan gjorde hemskt ont…..

I helgen har jag sålt livgimbrar. Vi har ännu ett gäng fjolårsgimbrar kvar som är till salu. Den här annonsen satte jag nyss in i tidningen:

Fillifjonkor

Fillifjonkor

13 stycken supergosiga. Kommer på inkallning. Gillar att mysa och gillar god mat.

Typ nåt sånt skrev jag i annonsen. men nu har jag nästan ångrat mig, se hur söta de är! Trist att man inte kan ha kvar alla lamm själv, det är dumt.

Mien

10 Responses to “Fillifjonkor till salu!”

 1. Ingrid Says:

  De är verkligen söta, dina fillifjonkor (och vilket himla bra namn). Så skönt att Elof verkar klarat olyckan och återhämtar sig.

  /Ingrid

 2. Åsa! Says:

  Skönt att Elof mår bättre, de har nio liv katterna!

 3. Anita i Piteå Says:

  Efter 14 helt underbara dagar på Cypern är det så himla kul att vara hemma igen.Har varit på en resa med 50 st. helt för mig okända människor . Jag har fått så många nya vänner. Så nu har jag läst om Elof ,Skottlands resan och sett Östnytt (tack “surströmmingsAnders” för länken) och tagit del av en massa fina bilder.

 4. admin Says:

  Anita; Härligt att du haft det så bra. Jag har en ny surströmmingsgrej på gång så ladda inför det!
  Mien

  Ingrid; Ja, Fillifjonkor är bra. Visst är det nåt väsen ur mumindalen?
  Mien

  Åsa: Idag mår Elof för bra. Vid frukosten satt han och tiggde tunna skivor ( typ 345 kr kilot?), och han hade stor framgång i sitt tiggande. Suck!
  Mien

 5. admin Says:

  Tyvärr, det blir ingen bild på Fillifjonkorna i tidningen. Jag hade missat att bara privatpersoner får annonsera på djurmarknaden och eftersom jag har pris med moms så fick vi inte vara med. Bara de som säljer svart får vara med……Det blir en liten annons under lantbruk istället.
  Mien

 6. Veronica Says:

  Har de fin krull? Jag och Gabbe vill gärna köpa några gimrar av er, för vi har för få fillifjonkor här. Men de måste ha fin krull och helst kanske även betäckta? För någon bagge är i alla fall inte jag mogen för att köpa än.
  Vet dock ej när vi kan hämta dem till Mumindalen.

 7. admin Says:

  Hej veronica!
  Tack för det fina berömet jag fick ang, Skottland! Fillifjonkorna är krulliga och fina. Jag vet inte förrän imorgon hur många som är till salu. Jag håller på att gå igenom alla tackkort och de tackor som producerar dåligt tänker vi ersätta med Fillifjonkor. Några av dem vi rensar ut är så gamla så H säger att de har sin plats på Fornsalen. Men, hur är det med Skåne? Ligger ni inte mitt i blåtungezonen? Och är era lamm MV-fria? Annars är det kanske dumt att blanda med våra.
  Mien

 8. Veronica Says:

  Lammen ska vara mv-fria, och blåtungor är siktade längre västerut, typ i Sjöbo eller liknande hillbillytrakter. Borde jag oroa mig för blåtunga, eh?
  Om mv är lammens motsvarighet till Aids, vad är då blåtunga motsvarigheten till? Ebola?

 9. Hortense Says:

  It’s very effortless to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this web site.

 10. Brookwood Camps Says:

  Howdy are using Wordpress for your site platform?

  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up
  my own. Do you need any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

Leave a Reply