Valnötter och sjukan

Här har varit lite surrigt, om man säger så. Hela helgen gick åt till lammflytt, ett traktorhaveri, en sönderkörd vagn, simtävling och diverse kalas.

Lilleman och jag plockade valnötter. Det var stillsamt. Och så blev stora syrran sjuk. Det var det gamla vanliga med njurarna. Men efter hon fått medicin blev hon ännu sämre. Kräktes och febern steg. Lilleman var jätteorolig för sin syster. Bäddade om henne flera gånger eftersom hon frös. Sade till sin far oroligt:

- Stora syrran durrar!

Det visade sig att syrran inte tålde medicinen de satt in. Så det blev att övernatta på sjukan. När man är 16 år så läggs man in på barnavdelningen. Hon såg så gullig ut, vårt barn, där hon låg på britsen med en mobil ( alltså en sådan som snurrar och som bebisar tittar på) med fiskar över huvudet. Bredvid satt den fine pojkvännen.

Fin utsikt var det också. Stora syrran var mycket nöjd med vården hon fick av Region Gotland:

- Jag ska lägga in mig fler gånger om jag blir sjuk! Det var skönt!

Det var nog en pik till mig som hon inte tycker har tillräckligt mycket tid över för vård och omsorg.

Det är hemskt att säga det men jag tyckte också det var skönt att hon blev inlagd. Man känner sig så hjälplös här ute i Hablingbo, sex mil från lasarettet, när man har ett sjukt barn. Men med dropp och ny medicin kvicknade hon till fort igen.

Hemmansägaren drog iväg med ett gäng pensionärer för att titta på serviceboenden i Uppsala. Det var Hemse utvecklingsgrupp han åkte med. Han tyckte nog att det var rätt skönt att ta in på hotell i Nynäs han också.

Tack mamma som hjälpte mig att hämta hem flickebarnet från lasarettet!

/ Mien

4 Responses to “Valnötter och sjukan”

 1. Elisabet Says:

  Synd om dottern att vara på lasarettet, men det finns väl inget bättre läge på något sjukhus i hela Sverige. Solnedgång i havet varje gång molnen inte skymmer. Hur var det nu? Får man ta foton på sjukhuset om inga personer är med eller hur var det?

 2. Ann/Västerås Says:

  Då var det din man jag såg på båten i måndags. Jag tyckte jag kände igen honom (från din blogg) men förstod inte varför han skulle åka med ett gäng tanter i en bil som det stod Byggman på.
  Det verkade gå bra för dem.

 3. Hanna Says:

  Imorgon kommer Jennie ligga därinne med sin pappa

 4. sonja Says:

  Det var bara ett nöje att hämta hem Vendla,som såg pigg och lycklig ut!

Leave a Reply