Penicillin för traktorer

John Deeren har gått som ett spann skit sista tiden. Droppen var förra helgen när Jonas skulle köra hem ett lass rundbalar från Eksta, traktorn orkade nästan inte dra vagnen. När John Deeren är trasig och ska in på verkstad, tja, då kostar det aldrig mindre än 25 000 kr och ofta mer så man blir ju inte så glad när traktorn krånglar precis.

Jonas provade lite själv, bytte några filter och så. Lite bättre gick nog traktorn då men inte bra.

Då gick han in till vår granne Henrik som är proffs på traktorer. Henrik letade sig in genom en lucka i traktorgolvet och hittade en sil i bränsletanken. Silen  var helt igensatt. Jag vet inte om det syns här men den här silen ska alltså vara helt metallren och här är den full med en svart sörja. Henrik och Jonas gjorde ren bränsletanken och städade bort sörjan och nu går traktorn bra! Hurra!

När vi kom hem igår stod det en tankbil utanför vår gård.

Ut hoppade den här trevlige oljebilschauffören som hade hört att vi hade problem med sörja i dieseltanken.

- Det är bakterier! sade han. När dieseln kommer i kontakt med vatten kan det börja växa bakterier i tanken och de sätter sedan igen alla silar!

För att det inte ska bli mer bakterietillväxt i tanken så hade mannen med sig en kanna medicin, typ penicillin för traktorer.

Ja, jisses vad man får vara med om!

/ Mien

 

4 Responses to “Penicillin för traktorer”

 1. Per-Olof Says:

  Vilken service från Havorgårds!

 2. Eva i Västervik Says:

  Himla bra grannar, och med sådana “läkarkostnader” är det ju bra med “svart” penicillin ;)

 3. admin Says:

  Per-Olof; Ja, det var fin service, tror också Henrik hade ett finger med i det här….Har nu hört flera som har problem med samma i år. Kan det ha med det varma väderet att göra att tillväxten av bakterier ökar?

  Eva; Jättebra med grannar! Blev bjuden på lammskallefest av en av dem idag! Det bakteriedödande medlet kostar någonting på 300 kr litern plus moms, jag vet att flera vi känner behöver köpa. Henrik har det som tillsats i sin dieseltank för att slippa problem.

  / Mien

 4. Rosella Says:

  Its like you read my mind! You appear to know a lot about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics
  to drive the message home a little bit, but instead of that, this is excellent blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

Leave a Reply