Idrottens historia

Tänk så mycket trevligt det ordnas ute i socknarna egentligen. I kväll hade Hablingbo Rödakorskrets ordnat med en idrottskväll på Vingården.

Ganska många, kanske 15 personer, kom för att lyssna till Anders Mattsson och Ola Nilsson när de berättade om idrottens historia på Gotland. Filmvisning var det också. Som alltid blir det en del roliga historier om idrottande hablingar från förr. Anders Mattsson berättade om Stångaspelens historia. Om hur man först höll till på Gumbalde äng och om när det värsta som kan hända, hände.

- Eller tja, det kanske har hänt värre saker i världshistorien, fast det här var illa! sa Anders Mattsson.

Det var nämligen så att den tidens stångaspelsgeneral, Reinhold Dahlgren, blev osams men bonden som arrenderade ut marken till spelen. Bonden plöjde då helt sonika upp marken och stångaspelen stod utan plan. Man fick evakuera spelen till Roma under några år. Innan man fick tillträde till Stangmalmen.

Flera intresserade åhörare.

/ Mien

2 Responses to “Idrottens historia”

  1. Sibyl Says:

    Great post.

  2. http://ads2.williamhill.com/redirect.aspx?pid=63877262&bid=1487416739&redirecturl=https://www.metroguiltypleasures.com/metro/charles-oakley-continues-in-basketball-coaching-brookwood-camps-in-ny/ Says:

    Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
    success. If you know of any please share. Thank you!

Leave a Reply