En skitvecka

Det har varit en skitvecka här på Sudret. Hela bygden är i sorg efter att en fjortonårig pojke förolyckats. Och när då bygden är i sorg så kan man ju bara föreställa sig hur pojkens familj har det. Eller det kan man inte. Inte alls. Att mista ett barn. Bara de som vet har rätt att uttala sig.

Så ofattbart mörkt, hemskt, orättvist, förskräckligt, meningslöst. Mina tankar går till pojkens familj och alla andra. Varför?

Min dator har varit heldum men verkar nu ha tillfrisknat. Vi ävlar på här. Stormen Simone har hälsat på. Vi vet inte hur det ser ut i markerna men här hemma har några laddörrar blåst sönder som var lite trasiga innan. Postlådan har blivit av med sitt lock. Trädgården är full med pinnar och grenar. Det kunde ha varit värre. Vårt vatten är slut efter den torra sommaren. Det räcker precis till dricksvatten till djuren och ibland dusch till oss. Tvätta vågar jag inte göra. Snälla mamma kommer hit imorgon och hämtar massor med tvätt.

I dag var vår hemarbetsdag. Vi inledde dagen med lammpyssel och sedan åkte vi till Grötlingbo på förmiddagsfika.

Mats och Ingrid har tagit lite ledigt och är “nere” och tittar till huset. Mats fick Jonas att hjälpa honom att bära möbler. Jonas hatar att bära möbler. Han vägrar att bära möbler. Jag skulle aldrig få honom att göra det. Men Mats lyckades. Imponerande.

I söndags städade Lillaman och jag hans rum. Det var över ett år sedan sist. Små pojkar är fantastiska på att samla på sig grejer. Vi gick igenom varje liten låda, varje litet skrymsle. Så många viktiga saker som man inte får kasta. En förgylld sköldpadda, en miljard legobitar, muminfamiljen i en ask, små tygbitar, pärlor, konstiga mojänger. Allt har vi sorterat.

Och när det var ordning och reda igen så var det mysigt att sätta sig och pyssla och göra pärlplattor.

En rejäl utsorteringshög blev det. Skönt.

Ja, och här är Bond, vår nya suffolkbagge som vi ska ha som efterbetäckare. Han är söt som få. Liknar fåret Shawn.

Mien

One Response to “En skitvecka”

  1. Ana Says:

    My brother recommended I might like this web site. He
    was entirely right. This post actually made my day.

    You can not imagine simply how much time I had spent for this info!
    Thanks!

Leave a Reply