Jag styrelseuppdrag?

Det händer ganska ofta när man bor i en socken att man blir uppringd och tillfrågad att ta på sig olika uppdrag. Massor med föreningar behöver folk till olika saker. Ofta ska man baka, räfsa, hjälpa till på julmarknader och andra insamlingar, städa bygdegårdar etc. Det är absolut jätteviktiga uppdrag alltihop och vi alla måste ta på oss att hjälpas åt för att fylla de här funktionerna, även om just bakning kanske inte är min grej…men jag ska städa Levide bygdegård på söndag!

Hur som blev jag i alla fall uppringd häromdagen och tillfrågad om jag kunde ta på mig ett nytt uppdrag. Man letade efter en kvinna från södra Gotland som vågar säga vad hon tycker och så hade man föreslagit mig!

Så imorgon kanske jag blir invald till mitt första “styrelseuppdrag” eller vad man ska kalla det. Arvoderat är det också.

Hemmansägaren har naturligtvis stora förhoppningar inför det här. Han ser det som början på min nya karriär. Det är naturligtvis helt i hans eget intresse då han själv hoppas kunna dra sig tillbaka, kunna gå hemma och pyssla, klyva ved och mata lamm:

- Inte sedan du var bostadsrättsföreningens ordförande då vi bodde i Uppsala har jag sett så här ljust på framtiden! säger han förhoppningsfullt.

Ja, ja, nu är det här uppdraget ganska blygsamt och arvodet inget man kan försörja en karl på.

- Vem vet, vem vet! myser Hemmansägaren.

/ Mien

4 Responses to “Jag styrelseuppdrag?”

 1. Ingrid Says:

  Grattis till att ha fått förtroendet!

 2. Per-Olof Says:

  GRATTINERAR! :-)

 3. maisonbible.fr Says:

  What’s up it’s me, I am also visiting this web site on a regular basis, this website is really pleasant
  and the viewers are in fact sharing nice thoughts.

 4. Shona Says:

  Hello, yup this article is truly nice and I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

Leave a Reply