Det var inte Levide utan När…

Våra helger är helt crazy. Den yngste mannen i huset är ledsen över att vi aldrig har FEST längre, vilket för honom innebär att man städar, tänder ljus, lagar god mat och bjuder in en familj med barn i hans ålder  men jag vet faktiskt inte hur det skulle går till.

Fredag kväll, jag är jättetrött efter en dag i stan med mina elever. Jag har en fot som ballat ur så på kvällen vill jag bara sitta med foten högt och göra så litet som möjligt.Fredag natt. Jag hämtar Stora syrran i en bygdegård som ligger ca en timme från Hablingbo. Stora syrran frågar sällan om dylika hämtningar så när hon för en gångs skull frågar så vill man inte säga nej. Jag lyssnar på P1 i natten, radiopsykologen och Meny och har riktigt trevilgt där vid halv två.

Halv sex ringer klockan. Stora brorsan och Hemmansägaren ska väckas. De ska iväg på simträning respektive lammklippning som för en gångs skull går att samordna.

Sedan är lördagen ganska soft. Syrran och jag fodrar djur, tvättar, städar, lagar mat, hämtar stora brorsan vid bussen. En helt ok lördag som slutar i TV-soffan med alla ungdomar som är hemma.

Söndag morgon. Hemmansägaren åker till stan med vår innebandykille som har match. Innebandyklubban är tio centimeter för kort och skorna är för små men det är inte så lätt att fixa en söndag klockan halv nio i Hablingbo. Så tråkigt att vår sportaffär i Hemse var tvungen att lägga ner. Vi som är hemma skruvar upp nya postlådan, den gamla tog stormen. Vi städar i trädgården och matar djur och klockan elva är stora brorsan och jag på plats i Levide bygdegård för att städa.

Ingen annan är i Levide bygdegård. Där är alldeles tomt. Min mobil har gått sönder, den kan man bara smsa från. Efter en del krångel får vi veta att vi ska vara i NÄR bygdegård. Vi kör till När….

Ja, så där håller det på. Och i vardagsrummet ser det för jävligt ut. Och nästa helg är det väl första advent?

/ Mien

3 Responses to “Det var inte Levide utan När…”

 1. Markus Says:

  Nästa helg blir det ölbryggning…

 2. Arletha Says:

  Thanks very interesting blog!

 3. Franchesca Says:

  Very good post! We are linking to this particularly great article on our website.
  Keep up the great writing.

Leave a Reply