Julafton 2013, pulpeten och granen

 Jag vill inte ha några julklappar från Hemmansägaren. Hans julklappar brukar vara något han vill ha själv. Min svägerska i Klinte har samma erfarenhet från Hemmansägarens bror. Svägerskan och jag satt och beklagade oss för varandra kvällen innan julafton över snöskyfflar, grensaxar och kvistyxor vi fått genom åren.

Därför bådade det här rimmet så gott i år. Skriva och pulpet, det lät ju riktigt bra. Men, jag vet inte….jag borde ju känna Hemmansägaren vid det här laget. Han hade köpt sin present till mig på Siltbergs smide, ni vet företaget i Hemse som gör lammgrindar.

Hemmansägaren och jag blir ofta osams då vi jobbar med lammen. Hemmansägaren blir sur på mig över mina lappar med öronnummer och pennor som jag håller hårt i då han tycker att jag borde vara mer behjälplig med att fånga lamm och packa ull och allt vad man nu ska göra:

- Du står bara där och håller i dina papper! brukar han dövla över mig.

Pulpeten visade sig vara ett skrivbord som är specialgjort till lammgrindarna. Man hänger det över grinden så att man kan lägga ifrån sig papperna.

Där finns till och med hållare för pennorna och en kant som gör att papperna inte glider av. Men så mycket poesi över det hela vet jag inte om det är….

Ett annat trätoämne vi har är det här med julgran. Vi äger massor med skog, ännu mer nu då vi köpte till mängder med skog härom året. Därför tycker jag att man kan kosta på sig en snygg gran.  Det tycker inte Hemmansägaren. Han tycker man kan ta någon ruska som ändå ska bort.

I år kom han in med den här. En granruska som vägröjaren helt befriat från grenar på ena sidan.

- Du kan ju ha den mot en vägg, sade Hemmansägaren uppmuntrande, en väggran!

Jag höll på att bli vansinnig.

Till slut fick jag in den här:

Jätteful den också. Faktiskt en av de fulaste granarna jag sett. Men svärfar skickade en hälsning om att produktionsmässigt så är det en fin gran. Jag tycker inte man måste tänka på produktion då det är jul.

/ Mien

9 Responses to “Julafton 2013, pulpeten och granen”

 1. Carita Liljendahl Says:

  Tack för ett gott skratt, det förlänger ju livet :-)
  Vet ju inte om du skojar lite eller om du är upprörd på riktigt så jag ska väl inte skratta för mycket och för länge, men kul inlägg var det :-D

 2. Ingrid Says:

  Men söta Mien!
  Jag gillar glesa granar, men inte ens jag hade godkänt den du visar. Hade du den verkligen inne?
  Hemmansägaren får faktiskt ta och skärpa sig!!

 3. P Says:

  Vilken härlig gran! Jag har fått ett sådant bord i födelsedagspresent, det är toppen men det skulle vara en sarg runt hela.

 4. Per-Olof Says:

  Hör av dig nästa år så ska du få en fin gran av mig. Det finns fina granar som också står illa till och ska röjas bort. man får leta lite! Just a matter of time.

 5. Stine Says:

  Hej!
  Ett Gott slut och ett Gott Nytt år Mien m familj!
  Jag älskar din blogg! Det är faktiskt det sista jag läser och
  tittar på varje kväll innan jag ska sova!
  Ps. Granen var rent förskräcklig! Du är en snäll fru du….

 6. Esrid Says:

  hahahaha!

 7. admin Says:

  Carita;
  Tack för din kommentar. Nä, jag var inte sur på riktigt. Det var ganska kul tyckte jag. Vi hade väldigt roligt på julafton.
  Ingrid;
  Du vet, inget får förfaras enligt en Niklasson och det ligger väl något gott i det. Vi har som sport att ha fula granar så lite kul är det.
  P:
  Kunde just tro att din Hemmansägare kunde hitta på en lika fin present! Ha ha. Hälsa alla fina pojkar!
  Per-Olof; Yes, jag köper gran av dig nästa år!
  Stine:
  Och jag som bloggar så dåligt! Mitt nyårslöfte ska bli att göra mer roliga saker som jag vill göra, blogga tex. Och gå promenader nu när foten är bättre.
  Estrid;
  Ja, du skrattar du…..

 8. Nasuliini Says:

  Gott Nytt År önskas, och vilken snygg gran ni har, speciellt den första! :)

 9. Per-Olof Says:

  Apropå julklappsrim. En kamrat till mig hade köpt en stavmixer till svärmor på den tiden de började bli populära. Han skrev så här:

  Med denna, din tandlösa sugga,
  blir det enklare att tugga!

  Tack o lov hade kärr.. f.låt damen i fråga humor. Värre var det med dottern. Dvs. hans fru. Han beskrev julfirandet och julhelgen som ganska mediokert.

Leave a Reply